Потписан Споразум о подршци на локалним изборима кандидатима ПДП-а Брчко :: Semberija INFO ::

 

Потписан Споразум о подршци на локалним изборима кандидатима ПДП-а Брчко


Партија демократског прогреса Брчко и Савез за нову политику (СНП) потписали су данас Споразум о подршци листи кандидата ПДП Брчко за Скупштину БД на предстојећим локалним изборима у новембру 2020. године. Споразум су потписали предсједник ПДП Брчко Синиша Голић и предсједник СНП Зоран Мастило.

„Наша политика се увијек заснивала на национално одговорној, економско-развојној политици  и нуђењу системских рјешења. Драго нам је да данас можемо озваничити потписивање Споразума са Савезом за нову политику, првом политичком странком која ће на предстојећим изборима подржати листу кандидата ПДП-а за Скупштину Брчко дистрикта и која ће у складу са нашим политичким споразумом имати и свог представника на нашој листи која носи назив ПДП-Партија демократског прогреса,“ рекао је Синиша Голић, предсједник ПДП Брчко.

Осврнувши се национално одговорну политику коју води ПДП, Синиша Голић је истакнуо да ПДП увијек ради у интересу српског народа, али никада ништа на уштрб других народа који живе у дистрикту Брчко.

„Процјена је да би била штета да  бирачко тијело из реда српског народа подржи оне политичке субјекте који се се пријавили за учешће на овим изборима, а нису сигурни да ће моћи обезбједити улазак у Скупштину, што је разумјело руководство Савеза за нову политику како не би дошло до расипања гласова бирача. А на тај начин  ПДП Брчко наставља да води политику обједињавања и укрупњавања бирачког тијела“, рекао је Голић.

Голић се још једном захвалио и нагласио да ће листа ПДП Брчко појачана са подршком Савеза за нову политику на чијем је челу Зоран Масило остварити најбољи резултат и оно што је извјесно је најмање два политичка мјеста у Скупштини Брчко дистрикта.

Позивајући и друге политичке организације да се придруже Споразуму рекао је да је ово прва странка која је потписала Споразум о подршци листи кандидата ПДП Брчко, али то не искључује и друге политичке странке и организације да приступе Споразуму, и најавио да ће у наредном периоду ПДП Брчко имати подршку најмање још једне политичке странке која ће подржати листу кандидата ПДП-а на предстојећим локалним изборима.

Зоран Мастило, исказујући захвалност  ПДП Брчко, нагласио је да ће дати сав труд и капацитет који имају на подручју Брчко дистрикта да помогну да резултат буде што бољи.

„С обзиром да се ради о озбиљном човјеку и цијенећи Синишу Голића индивидуално као и озбиљност политичке организације и сарадника, сматрам да могу дати допринос да Брчко дистрикт као посебна структура у БиХ води одговорно националну и  развојну политику, рекао је Зоран Мастило предсједник Савеза за нову политику. 
Одговарајући на питање новинара о заједничким програмским начелима Зоран Мастило је нагласио да са ПДП има заједничке циљеве, нова радна мјеста, развој привреде и образовања.
 
ПДП Брчко