Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина: Породица ми је велики вјетар у леђа :: Semberija INFO ::

 

Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине града Бијељина: Породица ми је велики вјетар у леђа


 Шта сматрате својим највећим успјехом у животу?
- Својим највећим успјехом у животу сматрам заснивање породице која ми је велики вјетар у леђа за све што радим у животу и оаза од свих проблема на које наиђем успут. Такође, великим успјехом и богатством  сматрам и велики круг пријатеља које сам стицао, почев од малих ногу и са којима се и дан-данас дружим. Било је разних успјеха и по питању политике, као и професионалних успјеха, али би их овом приликом ставио у други план.
 
Која је то професија којом сте у младости жељели да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао?
- Отприлике сам већ у основној школи знао да желим да се бавим друштвеним наукама, на овај или онај начин. Већ у средњој школи сам избор сузио на право и историју, с тим да сам се врло брзо одлучио да ће право бити мој позив, имајући у виду веће могућности које пружа након диплимирања. Тако да имам ту срећу да се оно чиме сам се желио бавити у младости и оно чиме се бавим сада не разликује пуно.
 
Која књига, филм или представа су на вас оставили најјачи утисак последњих година?
- По питању представе, мораћу бити субјективан, то је свакако ,,Комедија ометена у развоју“, прва представа новооснованог бијељинског позоришта. Велика ствар за наш град.  С обзиром на то да сам велики филмофил, не могу издвојити један филм, али могу рећи да ми филмови Кристофера Нолана највише ,,леже“. По питању књиге, опет субјективан ,,Тишине“, Меше Селимовића.
 
Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујете слободно вријеме?
- Супруга и ја смо филмофили, тако да добар дио слободног времена проведемо гледајући филмове и серије на данас популарним платформама (ХВО и Нетфликс). Такође, поред тога, трудим се да останем физички активан и у форми кроз дуге шетње и тренинг, а имамо и малу кућни библиотеку и волимо заједно да читамо и слушамо музику.
 
Шта би по вашем мишљењу требало унаприједити у Бијељини?
- Одговор на ово питање ћу дати у одговору на питање како видим Бијељину и Семберију у будућности.
 
Како Бијељину и Семберију видите у будућности?
- Као регионални центар, са развијеном инфраструктуром (путном, комуналном, иституционалном и сваком другом), развијеном привредом, одличним привредним амбијентом и привредним зонама уз ауто-пут, а самим тим и малим бројем незапослених људи. Даље, као град младих, са факултетима, студентским домом, великим бројем друштвених, спортских, културних и сличних садржаја. Обавеза свих нас који се бавимо јавним послом јесте да тако и буде.

​Семберија инфо