СТРИКТНО ПОШТОВАТИ МЈЕРЕ КОЈЕ СУ НА СНАЗИ :: Semberija INFO ::

 

СТРИКТНО ПОШТОВАТИ МЈЕРЕ КОЈЕ СУ НА СНАЗИ


Ситуација у бијељинској болници, када је у питању пандемија вируса корона, и даље је веома тешка, изјавио је вршилац дужности директора Болнице „Свети врачеви“ доктор Златко Максимовић након састанка коме су присуствовали директори свих здравствених установа са подручја Бијељине, Угљевика, Лопара, Пелагићева и Доњег Жабара.

„Свакодневно организујемо састанке Кризног штаба. Тренутно у ковид болници имамо 44 болесника. Имамо младе људе, са двадесет и три или нешто више година старости који су у тешком стању. Ту је и пацијент који има нешто више од четрдесет година, а имамо и четири пацијента на неинвазивној механичкој вентилацији. То је врста респиратора, само што пацијенти нису интубирани. Због тога смо и позвали све директоре здравствених установа које гравитирају овој болници и који се баве примарном здравственом заштитом. Имали смо висок степен сагласности када су у питању мјере које треба предузети у наредном периоду. Констатовали смо да се епидемиолошке мјере не поштују или се не поштују у довољној мјери. Здравствени радници ће наступити према градском и општинским кризним штабовима са захтјевом да се епидемиолошке мјере стриктно поштују. Кризни штабови су одговорни за поштовање и провођење епидемиолошких мјера“, истакао је доктор Максимовић.
 Он је изјавио да су протоколи лијечења пацијената усаглашени, неке добре ствари су задржане,  тако да ће пацијенти ове регије директно бити упућивани у ковид амбуланту бијељинске болнице.

Он се том приликом захвалио директорима здравствених установа на одзиву, истакавши да ће здравствени радници дати све од себе како би се побољшала тешка  епидемиолошка ситуација.

Доктор Максимовић је изјавио и да је упућен захтјев за повећање капацитета ковид болнице у Бијељини.
„Има проблема и око повећање потрошње кисеоника. Ми смо због тога ту да рјешавамо проблеме. Вјерујем да ће и обећања надлежних бити спроведена у дјело“, изјавио је доктор Максимовић.

Директор Дома здравља Лопаре, доктор Желимир Нешковић изјавио је да је епидемиолошка ситуација у Лопарама стабилна.

 „Имамо четири особе позитивне на вирус корона и ријеч је о благим клиничким симптомима или су без симптома. Имали смо срећу да до 29. јуна нисмо имали ниједну особу заражену вирусом корона“, изјавио је доктор Желимир Нешковић, нагласивши да епидемиолошке мјере које су тренутно на снази треба максимално поштовати. Љ.Љ.