ИЗГРАДЊА ИНФРАСТРУКТУРЕ ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ ЖИВОТ МЈЕШТАНА ОПШТИНЕ УГЉЕВИК :: Semberija INFO ::

 

ИЗГРАДЊА ИНФРАСТРУКТУРЕ ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ ЖИВОТ МЈЕШТАНА ОПШТИНЕ УГЉЕВИК


У Горњој Трнови код Угљевика у току је асфалтирање 452 метра локалог Малића-пута које финансира општина са 60.000 КМ.
 
Начелник Угљевика Василије Перић је, са предсједником Скупштине општине Ђоком Симићем, посјетио данас локацију радова у Горњој Трнови, која је родни крај чувеног српског пјесника и гуслара Филипа Вишњића.
 
"По узору на Вуков Тршић, имамо план да изградимо реплику родне куће овог великана српске духовности и културе, који је рођен у овим предјелима", рекао је Перић новинарима.
 
Он је додао да су у овој мјесној заједници већ урађени бројни инфраструктурни пројекти.
 
"Изградили смо путеве, водовод, Дом културе, Краљеву чесму, објекат подручне основне школе и друге пројекте које живот значе мјештанима, а све с циљем њиховог останка", навео је Перић и најавио подршку пољопривредницима и сточарима овог дијела општине у наредном периоду.
 
Горња Трнова једна је од туристичких дестинација у коју посјетиоци долазе да виде Новакову пећину, која се налази на 386 метара надморске висине, у којој се скривао један од највећих хајдука Старина Новак у вријеме отпора Турском царству.
 
Перић је изразио задовољство што је овај дио угљевичке општине позната туристичка дестинација гдје се у посљедње вријеме граде и бројне викенд куће.
 
Горња Трнова је рубно насеље општине Угљевик са 110 домаћинстава.