ПРИЗНАЊА ЗА ПРЕДАН РАД ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА :: Semberija INFO ::

 

ПРИЗНАЊА ЗА ПРЕДАН РАД ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА


Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Организација ампутираца Републике Српске УДАС, данас, 11. јуна, уручили су умјетничка дјела заслужним појединцима у борби против вируса корона.

​-Током епидемије вируса корона, многобројни здравствени радници али и радници из других сектора, дали су немјерљив допринос у борби против вируса. У знак захвалности за њихов професионализам и спремност на личну жртву, Организација УДАС је током пандемије покренула иницијативу у којој је 10 умјетника из Бања Луке, стварало умјетничка дјела и та умјетничка дјела, заједно из фундуса УДАС-а, додјељујемо најзаслужнијим појединцима и институцијама, као симбол захвалности за све оно што су учинили за добробит нашег друштва“, истакнуто је на пригодној свечаности у Бања Луци. Међу заслужним појединцима су и в.д. директор Болнице „Свети Врачеви“ примаријус др Милица Ловрић и инфектолог у бијељинској Болници, др Александра Радојчић.

-Посао здравствених радника изузетно је хуман и лијеп посао и сваки осмијех на лицу излијеченог пацијента, најљепша је награда. Ипак, не можемо се отети утиску, да нам овај дан и ово умјетничко дјело посебно значи, јер долази од ресорног министарства и Организације ампутираца РС УДАС. Хвала Вам што цијените рад и залагање здравствених радника, што цијените рад свих који су дали допринос у борби против вируса који је изазвао велике проблеме у цијелом свијету”, рекле су др Ловрић и др Радојчић. Оне су нагласиле да запослени у бијељинској болници настављају са максималном бригом о сваком грађанину и сваком пацијенту.

-Признање здравственим радницима увијек изазове емоције, па тако и ово. Морам нагласити да је ово признање добијено захваљући тимском раду свих запослених у нашој здравственој установи, а ми заиста тако радимо и тако ћемо радити и даље”, рекла је др Ловрић.