УГЉЕВИК : ОБИЉЕЖЕН ДАН УЧЕНИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК : ОБИЉЕЖЕН ДАН УЧЕНИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА


Ученици и наставници Основне школе "Алекса Шантић" из Угљевика обиљежили су данас Дан ученичког стваралаштва.
 
Ана Марија Тодоровић и Немања Рикић, ученици деветог разреда, награђени су Вуковом дипломом за одличан успјех из свих наставних предмета и примјерно владање у току основног образовања.
 
Ђаком генерације проглашена је Ана Марија Тодоровић.
 
Директор школе Сретен Лукић рекао је новинарима да је ову школску  годину  завршило 73 матуранта,  од којих 23 школовање завршило са одличним успјехом.
 
-Ова школска година је мало другачија од претходних јер је прекинута усљед епидемије корона вирусом. Наши наставници и ученици су се додатно ангажовали и уложили напоре да заврше успјешно ову школску годину- рекао је Лукић новинарима.
 
Лукић је  матурантима пожелио срећан упис у средње школе и наставак дањег школовања у које како каже иду са добром основом образовања.
 
Начелник општине Угљевик Василије Перић уручио је ђаку генерације 300 КМ и налив перо те истакао да добро образовање и васпитање представљају пут у сигурну  будућност.
 
Перић је честитао свим наставницима и ученицима завршетак школске године.
 
-Важно је да имамо добро образовање, школовање и од тога зависи будућност наше дјеце и будућих генерација. Потреба руководства општине Угљевик је да помогне и стимулише најбоље као и да им изразимо захвалност- рекао је Перић.
 
Он је најавио да ће у наредном периоду општина Угљевик посебну пажњу посветити опремању ове школе.
 
-У овој годину уложено је 30.000 КМ из буџета општине Угљевика  за замјену столарије- подсјетио је Перић.
 
Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић уручио је награде ученицима који су кроз рад школских секција постигли запажене разултате на општинским и републичким такмичењима.
 
Представник Рудника и термоелектране Угљевик Драгиша Видаковић ученика генерације даровао је Лаптоп рачунаром.