У ОКВИРУ КАМПАЊЕ “ИСКЉУЧИМО НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА И ДЈЕВОЈЧИЦАМА ЗАЈЕДНО” - У БИЈЕЉИНУ СТИЖЕ UN WOMEN BiH НАРАНЏАСТИ АУТОБУС :: Semberija INFO ::

 

У ОКВИРУ КАМПАЊЕ “ИСКЉУЧИМО НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА И ДЈЕВОЈЧИЦАМА ЗАЈЕДНО” - У БИЈЕЉИНУ СТИЖЕ UN WOMEN BiH НАРАНЏАСТИ АУТОБУС


Сваке године широм свијета, од 25. 11, Међународног дана борбе против насиља над женама, до 10. 12, Међународног дана људских права, проводи се кампања ‘16 дана активизма у борби против родно заснованог насиља’, која за циљ има подизање свијести јавности о проблему насиља над женама и дјевојчицама. Ове године, UN Women BiH, као дио глобалне акције проводи кампању “Искључимо насиље заједно над женама и дјевојчицама” у осам бх. градова, укључујући и Брчко.

С циљем анимирања јавности, кампања је осмишљена тако да Наранџасти UN Women аутобус нуди бесплатну локо вожњу, у којем грађани и грађанке имају прилику у директном разговору са представницима полиције, здравствених институција, социјалних служби и невладиних организација, сазнати више о врстама насиља, начинима спречавања и заштити оних који су преживјели насиље.

 Након Ливна, Бихаћа, Бања Луке и Брчког, наранџасти UN Women аутобус, 3.12. 2018. долази у Бијељину. 

 У Улици Вука Караџића (поред зграде Суда) у Бијељини у 10:15 сати су планиране су изјаве за медије, а присутнима ће се обратити:

·         Љубица Млађеновић, шеф Одсјека у Одјељењу за друштвене дјелатности Бијељине

·         Ерма Мулабдић, представница UN Women BiH

·         Представници полиције, Центра за социјални рад, здравствених институција, НВО сектора

 
Два дана, 3. и 4. 12., аутобус ће возити у Бијељини. Први дан возит ће на релацији Бијељина - Дворови од 7:30 до 10.00 сати, и на релацији Бијељина – Тропик од 12 до 15.30 сати. Наредни дан, 4.12.  аутобус ће возити комбиновано, на релацијама Бијељина - Загони и Бијељина – Пучиле од 7.30 до 14.30 х.

Након Бијељине, аутобус путује у Источно Сарајево, Мостар и Сарајево.