По чему ћемо памтити доктора Младена Поповића: Оставио неизбрисив траг у бијељинском здравству, био врхунски спортиста... :: Semberija INFO ::

 

По чему ћемо памтити доктора Младена Поповића: Оставио неизбрисив траг у бијељинском здравству, био врхунски спортиста...


Младен Поповић, истакнути здравствени, друштвено - политички и спортски радник преминуо је изненада синоћ у 80. години живота. Оставио је неизбрисив траг у бијељинском здравству, рјешењем СОФК Србије 1981. године према категоризацији СФКЈ и критеријумима СОФК-е добио је звање врхунског спортисте. Био је предсједник ОК Радник, када су постигнути и највећи успјеси овог клуба.
 
Примаријус др Младен Поповић рођен је 2.4.1939. године. Стоматолошки факултет завршио је у Београду, као и специјализацију максилофацијалне хирургије.

Као петнаестогодишњи ученик гимназије постао је првак Бијељине у стоном тенису. Играо фудбал у јуниорском тиму ФК Радник, а одбојку, кошарку и рукомет за репрезентацију гимназије.

Након одласка на студије у Београд, највјероватније због тога што старији студенти из Бијељине већ играју у Одбојкашком клубу Синђелић, одлучује се за одбојку и постаје члан клуба. На јуниорском првенству Србије 1959. године ОК Синђелић осваја ИИ мјесто, а Поповић бива проглашен најбољим јуниором Србије. Те године добија позив у јуниорску репрезентацију Југославије. Из ОК Синђелић прелази у ОК Железничар, један од најстаријих клубова у Београду, са којим осваја првенство Југославије 1964. године без иједне изгубљене утакмице.

Након завршетка студија враћа се у Бијељину и ради на формирању одбојкашког клуба. У ОК Спачва из Винковаца долази 1967. године и за годину дана клуб улази у Другу лигу Југославије. На специјализацију у Београд одлази 1970. а 1974. године се враћа у Бијељину и на молбу пријатеља игра за ОК Граничар из Јамене, који након двије године улази у квалитетну војвођанску лигу.

У Бијељину се враћа 1977. године и уз помоћ ентузијаста, првенствено тадашњег предсједника општине Велимира Антића оснива ОК Радник.

Од квалификација за улазак у републичку лигу до уласка у Прву Б лигу Југославије, само једне године клуб није ишао у виши ранг, што се сматра највећим успјехом једног спортског колектива у Бијељини.
Рјешењем СОФК Србије 1981. године према категоризацији СФКЈ и критеријумима СОФК-е добија звање врхунског спортисте. Након последњег рата био је предсједник ОК Радник, када су постигнути и највећи успјеси клуба.

Био је примаријус доктор максилофацијалне хирургије. У својој струци радио је беспријекорно и био је признат у бројним установама. Један од првих са ових простора који је радио естетске операције на глави.
Предсједник Републике Српске Милорад Додик, поводом Дана Републике Српске 2017. године одликовао Орденом Крста Милосрђа за признат дугогодишњи рад у здравству и велики допринос у развоју здравствених услуга, као и у лијечењу пацијената са подручја Републике Српске.

Наредних дана ће бити одржана комеморација, а вријеме и мјесто сахране доктора Младена Поповића биће накнадно одређени.

извор: Инфо Бијељина