УРУЧЕНО 150 ВАУЧЕРА ИЗ ДОНАЦИЈЕ КАРИТАСА ШВАЈЦАРСКЕ :: Semberija INFO ::

 

УРУЧЕНО 150 ВАУЧЕРА ИЗ ДОНАЦИЈЕ КАРИТАСА ШВАЈЦАРСКЕ


Ваучере за куповину хране и хигијенских производа социјално угроженим породицама које су погођене епидемијом вируса корона, уручили су представници Каритаса Швајцарске, УГ „Отахарин“ и Градске управе, односбно, Одјељење за друштвене дјелатности. Ријеч је о ваучерима за три мјесеца које је обезбиједио „Каритас“ Швајцарске, а укупна мјесечна вриједност је 12.000 КМ. Замјеик градоначелника, Предраг Јовић, захвалио се донатору и истакао да Град Бијељина и Каритас имају дугогодишњу добру сарадњу.

-Донација је на тромјесечном нивоу, а финансира је „Каритас“. Ваучери се уручју за 100 породица ромске популације, а 50 породица су корисници Центра за социјални рад“, рекао је Јовић и додао да је ваучер намјенски, односно за набавку прехрамбених и хигијенских потребштина. Представник „Каритаса“ Бакир Омукић је појаснио да вриједност ваучера на мјесечном нивоу у износу од 50 до 125 КМ, а то зависи од броја чланова породице.

-Циљ нам је да помогнемо онима којима је потребна помоћ у овом тешком времену, а у БиХ ћемо на овај начин, током три мјесеца, помоћи 2. 000 најугроженијих породица“, рекао је Омукић. Представник УГ „Отахарин“ Драган Јоковић захвалио се на донацији и истакао да ће на овај начин 100 ромских породица које су без икаквих примања, односно најугроженије, имати могућност да обезбиједе оно што је неопходно, а то су храна и средства за личну хигијену.