ДЕШАВАЊА ОКО БИЈЕЉИНСКОГ СДС-а :: Semberija INFO ::

 

ДЕШАВАЊА ОКО БИЈЕЉИНСКОГ СДС-а


Мирко Шаровић, предсједник СДС-а, изјавио је данас у Бијељини, испред донедавно под закуп кориштених просторија Градског одбора СДС-а Бијељина, да је дошао да пружи подршку члановима СДС-а који су остали вјерни овој политичкој опцији.

„Већина чланова у Бијељини и Семберија остали су уз СДС, вјерују у СДС, а и ми вјерујемо у њих. Ту смо да подржимо и нашег народног посланика Томицу Стојановића. Овдје је требало да буде и замјеник предсједника Градске организације СДС-а Ненад Лалић, али се налази на здравственој рехабилитацији. Тренутно смо у фази консолидације Градске организације СДС-а Бијељина и та консолидација иде у добром правцу. Вјерујем да ћемо успјети да санирамо штету коју смо претрпјели у једном процесу који је трајао око два мјесеца. Мој избор за члана Предсједнштва СДС-а из Бијељине је Томица Стојановић. Он ће бити мој кључни сарадник, када је у питању Семберија и Бијељина. О изборима, о кандидату за градоначелника, о коалицијама, о свему томе ћемо разговарати у наредном периоду. Што се мене тиче, оптимиста сам и видим да овдје влада добро расположење, што се тиче СДС-а“, изјавио је Мирко Шаровић.

Томица Стојановић, народни посланик и нови члан Предсједништва СДС-а, изјавио да ће СДС у Бијељини опстати и да ће бити још јачи у наредном периоду.

„Овим дешавањима у Бијељини зауставља се процес осипања СДС-а и тога више неће бити. Најважније је да је народ са нама и да је препознао једну искрену причу, када је у питању СДС. Највећи број предсједника мјесних одбора су остали уз своју странку, уз њене програмске идеје. Нико од њих није желио продати образ и част, нити је желио отићи на другу страну. Сигуран сам да ће СДС живјети и даље, да ће се још боље понашати на терену, бити приснији са народом. Овим се показује да није све на продају, да се не може све купити, без обзира на разноразне понуде. Пред нама је процес рехабилитације странке“, изјавио је Стојановић.

Појашњавајући тренутно стање око просторија које је донедавно користио Градски одбор СДС-а  у Бијељини, градоначелник Мићо Мићић изјавио је да је у више наврата телефоном позивао  генералног секретара СДС-а Зорана Латиновића који није желио да се јави на те телефонске позиве.

„Жељели смо да комисијски извршимо примопредају документације Градског одбора СДС-а Бијељина. И даље стојимо на располагању око предаје документације која треба да се изврши комисијски. У међувремену је истекао и уговор о кориштењу просторија под закуп Градском одбору СДС-а Бијељина, а просторијама управља и газдује Градска управа Бијељина и Јавно-информативно предузеће „СИМ“, изјавио је Мићић, нагласивши да, уколико он након 25 година проведених у СДС-у не треба овој политичкој опцији, прихвата и такву реалност, а у свакој ситуацији је, како каже, спреман да разговара.

Семберија ИНФО