Градска управа и Гимназијалци: Четири Гимназијалца одлазе у Петницу :: Semberija INFO ::

 

Градска управа и Гимназијалци: Четири Гимназијалца одлазе у Петницу


Семинаре у Истраживачкој станици Петница у Србији ове године ће похађати четири ученика бијељинске Гимназије “Филип Вишњић”, који ће имати прилику да у областима психологије, физике, билогије и лингвистике, унаприједе знање. Градоначелник Бијељине Мићо Мићић је тим поводом организовао пријем за четири бијељинских Петничана – Наташу Листеш, Анђелу Дакић, Сергеја Веселиновића и Милицу Мркоњић.

Шеф Одсјека за образовање у градском Одјељењу за друштвене дјелатности Љубица Млађеновић истакла је да Градска управа четврту годину заредом подржава бијељинске гимназијалце који иду у Истраживачку станицу Петница. 

- Ово је уједно и дио реализације нашег документа Омладинска политика Града Бијељина, кроз област изврсност и образовање, а млади Гимназијалци на најбољи начин показују да Бијељина има талентовану и образовану дјецу”, рекла је Млађеновићева.

Ученица трећег разреда Гимназије Милица Мркоњић ове године се други пут пријавила за семинар у Петници. 
- Као и прошле године, ићи ћу на семинар лингвистике у Петницу. Изузетно сам задовољна досадашњим похађањем семинара, јер је ријеч о заиста драгоцјеном искуству. Надам се да ћу и наредних година наставити да похађам ове семинаре и стицати додатна знања”, рекла је Мркоњићева и у име осталих учесника, Наташе Листеш, Анђеле Дакић и Сергеја Веселиновића, захвалила Градској управи на џепарцу од по 100 КМ и на подршци.

Семберија ИНФО - О. Стјепановић
​Фото: Б. Милошевић