БОЛНИЦА СВЕТИ ВРАЧЕВИ: ЗНАЧАЈНА ДОНАЦИЈА ОД ПОРОДИЦЕ ЛУКИЋ :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА СВЕТИ ВРАЧЕВИ: ЗНАЧАЈНА ДОНАЦИЈА ОД ПОРОДИЦЕ ЛУКИЋ


Породица Лукић, поријеклом из Угљевичке Обријежи, донирала је ЈЗУ “Свети врачеви”, средства за куповину Хармоник скалпела, ултразвучног ножа, а у име породице, апарат је на употребу предао Мирослав Лукић. Вриједност ултразвучног хирушког ножа је 70. 000 КМ, а свечаном уручењу донације присуствовале су три генерације ове хумане породице.

-Сматрали смо да је наша друштвена обавеза да помогнемо Болници у настојањима да обезбиједе услове за што бољу здравствену заштиту. Свјесни чињенице да је здравље најважније, одлучили смо да контактирамо руководство болнице и сазнамо шта је најотребније да се обезбиједи. Указала се потреба да се купи ултразвучни нож, то је учињено и породица Лукић дијели задовољство са запосленим у овој здравственој установи”, рекао је Мирослав Лукић. Захвалницу за вриједну донацију, Лукићима је уручила в.д. директора ЈЗУ “Свети врачеви”, др Милица Ловрић.

-Хвала у име запослених, а хвала и у име свих наших грађана, јер набавком ултразвучног хирушког ножа, нашим пацијентима омогућићемо краћи операциони, али и лакши постоперативни третман”, рекла је др Ловрић и изразила захвалност свим људима великог срца који донацијама помажу овој здравственој установи. О значају донације, говорио је шеф операционог блока др Бојан Кењић.



-Хармоник нож отвара могућност даљег развоја лапароскопске хирургије, а самим тим ову установу уводи у ред кућа у којима могу да се раде врхунске лапароскопске операције. Овај нож нам, такође, и у отвореним операцијама омогућава сигурнији приступ сваком наредном обољењу које ће се лијечити хируршки. Не само што лакше коагулише, односно затвара крвне судове, већ и смањује оштећење околних ткива, што је сведено на минимум. Све ово не олакшава само рад љекарима, већ и пацијентима у постоператвном току омогућава бржи опоравак и ранији одлазак кући, а самим тим смањује и трошкове лијечења, што је један од циљева, а пацијенти одлазе задовољнији”, рекао је др Кењић.

портал Семберија инфо (О.Стјепановић)