Пријем за представнике Градског позоришта „Семберија“: Позориште је најузвишенија људска дјелатност :: Semberija INFO ::

 

Пријем за представнике Градског позоришта „Семберија“: Позориште је најузвишенија људска дјелатност


Градоначелник Мићо Мићић са сарадницима, организовао је пријем за руководство и глумце Градског позоришта “Семберија”, поводом премијерног извођења прве позоришне представа „Комедија ометена у развоју“.

Позоришна представа је рађена по тексту Миливоја Млађеновића, а у режији Душана Тузланчића. На сцени Центра за културу, премијерно ће бити изведена у четвртак 6. фебруара, са почетком у 20 часова.

Замјеник градоначелника Предраг Јовић изразио је задовољство што је дошао дан да бијељинско позориште има прву премијеру, а све карте су већ распродате.

- Градско позориште “Семберија” од ове године је уврштено и у градски буџет, а планирана средства износе нешто више од 130. 000 КМ. Крећемо корак по корак, а ово је значајан дан за културни живот у нашем граду. Искрено се надам да ће наши грађани бити задовољни представом и да ће у данима и годинама пред нама бити мноштво распродатих представа”, рекао је Јовић. Он је додао да ће за потребе рада Градског позоришта бити у употреби просторије Соколског дома.

Директор Градског позоришта “Семберија” Иван Петровић истакао је да је прва представа спремна, а карте су распродате и за премијеру у четвртак 6. фебруара, те за репризу у петак 7. фебруара.

- Захвални смо Градској управи што је омогућила да наш град има позориште, да имамо младе талентоване глумце који су овај посао раде искрено и сљубављу. Срећни смо што коначно можемо презентовати нашим суграђанима представу коју смо радили скоро четири мјесеца, а искрено, жељно ичшекујемо и реакцију поблике. Оно што такође наглашавам је да смо представу припремали на високом професионалном нивоу”, рекао је Петровић.

Семберија ИНФО - О.Стјепановић
​Фото - Б. Милошевић