УГЉЕВИК: УРУЧЕН ПОДСТИЦАЈ ПРИВРЕДНИКУ ЗА ИЗГРАДЊУ СТАРАЧКОГ ДОМА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: УРУЧЕН ПОДСТИЦАЈ ПРИВРЕДНИКУ ЗА ИЗГРАДЊУ СТАРАЧКОГ ДОМА


Начелник Општине Угљевик Василије Перић и предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић уручили су рјешење о подстицају у вриједности од 20.000 КМ привреднику Лазару Милошевићу за новоизграђени старачки дом у Тутњевцу.

У обраћању новинарима начелник Перић је истакао да руководство општине Угљевик на овај начин ствара повољан амбијент за привреднике, те да позива све који желе да улажу на подручју општине Угљевик „јер су донесене многе одлуке за побољшање услова за привреднике“.

„Нашим правилником о подстицајима ми одобравамо подстицајна средства за привреднике који улажу на подручју општине Угљевик. Та средства износе 30% од укупног улагања које уложи привредник, односно, максимално 20.000 КМ. Данас смо господину Милошевићу уручули рјешење о подстицају у износу од 20.000 КМ по основу изградње старачког дома“, изјавио је Перић.

Он је додао да су Милошевићу помогли око асфалтирања платоа које је коштало око 15.000 КМ, као и да је у плану пројекат асфалтирања приступног пута до старачког дома „Милошевић“.

Асфалтирање приступног пута ће финансирати Општина Угљевик, а вриједност ће износити око 30.000 КМ.

„Лазар Милошевић је позитиван примјер привредника који се вратио да уложи у свој крај и Оштина ће помоћи колико може“, закључио је Перић.

Лазар Милошевић, који је изградио старачки дом, рекао је да је градња почела прије двије године након што се вратио из иностранства послије 25 година.

„На ову идеју сам дошао јер сам увидио потребу за таквом врстом услуге, а сличним послом сам се бавио и у Аустрији. Капацитет дома је око 45 кревета. За почетак ће бити потребе за шест или седам радника, а са повећањем корисника очекујем и повећање радне снаге“, рекао је Милошевић.

Он је истакао да је старачки дом „Милошевић“ у завршној фази припреме и да ће отварање бити након завршетка папирологије за мјесец дана.

​Угљевик инфо