ИРБ РС: ОТВОРЕНИ ДАНИ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ИРБ РС: ОТВОРЕНИ ДАНИ У БИЈЕЉИНИ


Инвестиционо-развојна банка Републике Српске организоваће наредне седмице отворене дане ради упознавања о припреми пројектних приједлога за додјелу средстава из Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја. Отворени дани биће организовани за јединице локалне самоуправе у Бијељини, Бањалуци, Источном Сарајеву и Требињу.

-Отворени дани су прилика да се представници локалних самоуправа информишу о методологији припреме и подношења, евалуацији и одабиру пројектних приједлога које ће пријављивати на конкурс за додјелу средстава из шестог циклуса Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја”, најављено је из ИРБ РС. 

Јавни позив јединицама локалне самоуправе за подношење пројектних приједлога отворен је до 17. фебруара, а из ИРБ-а наводе да укупна вриједност Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развој, успостављеног уз подршку Пројекта интегрисаног локалног развоја, у овом циклусу износи 655.000 КМ. У саопштењу је наведено да су средства обезбиједили Влада Швајцарске, путем УНДП-а, те Влада Републике Српске путем Министарства финансија Српске, а циљеви пројекта су побољшање доступности и квалитета јавних услуга, као и повећање обима, продуктивности и степена тржишности и финализације пољопривредне производње. Отворени дан у Бијељини биће организован у понедјељак, 3. јануара, у Градској управи у 12 часова.

портал Семберија инфо (О.Стјепановић)