НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА УГ “ОТАХАРИН” :: Semberija INFO ::

 

НОВОГОДИШЊИ ПАКЕТИЋИ ЗА УГ “ОТАХАРИН”


Град Бијељина и Гимназија „Филип Вишњић“, обезбиједили су 120 новогодишњих пакетића, који су након новогодишње приредбе у просторијама Дневног центра за дјецу која живе и/или раде на улици и која су у ризику да то и постану „Отахарин“, уручени малишанима. Предсједник УГ “Отахарин” Драган Јоковић, захвалио се у име Удружења и малишана на пажњи према дјеци.



-Град Бијељина је обезбиједио 100 пакетића, а Гимназија “Филип Вишњић” 50. Ови поклони много значе нашим малишанима, јер ће новогодишње празнике провести као и сва друга дјеца и у знак захвалности су припредили пригодан културно-умјетнички програм”, рекао је Јоковић и истакао да удружење има одличну сарадњу са Градском управом. Начелник Одјељења за друштвене дјелатности Самер Ел Чекх је подсјетио да већ дуги низ година обезбјеђују пакетиће за ромску дјецу и да коректно сарађују.



-Прије неколико дана смо на Скупштини усвојили и Акциони план за укључивање Рома у живот града Бијељина, обезбјеђујемо ужине за ромску дјецу, а први смо у БиХ који смо отворили Канцеларију за националне мањине и на све начине помажемо помоћи Ромима у интеграцији у друштво”, рекао Ел Цхеик. Предсједник Савјета ученика Гимнатзије Лука Милошевић је подсјетио да су имали акцију у три маркета у граду како би обезбиједили пакетиће за УГ “Отахарин”, али и остала удружења којима ће уручити новогодишње пакетиће.

Семберија ИНФО - Текст и фото - О. Стјепановић