СТУДЕНТИ ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА У БИЈЕЉИНИ - ПОДРЖИТЕ АКЦИЈУ ЗА ДЈЕЦУ ИЗ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА: Радост је велика онолико колико се даје :: Semberija INFO ::

 

СТУДЕНТИ ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА У БИЈЕЉИНИ - ПОДРЖИТЕ АКЦИЈУ ЗА ДЈЕЦУ ИЗ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА: Радост је велика онолико колико се даје


У претпразничко вријеме неопходно је да се сви запитамо да ли су сви у могућности да прикладно обиљеже празнике и да ли је некоме наше мало њему велико, нарочито ако се ради о најмлађим.

Да би и дјеца из социјално угрожених породица осјетила радост празника побринули су се студенти Педагошког факултета у Бијељини. Они су одлучили да организују продајну изложбу ручно рађених новогодишњих украса и да на тај начин прикупе новац који ће подијелити тим малишанима.

Како су навели, изложба ће трајати од 23. до 25. децембра, од 10 до 13 часова, у просторијама Педагошког факултета.

-Позивамо све студенте, професоре и грађане да нас подрже и помогну у нашој заједничкој акцији'', поручују организатори.

Свако пето дијете у БиХ на евиденцији центара за социјални рад

Према подацима центара за социјални рад у БиХ за 2018. годину, које је објавила Агенција за статистику, скоро 130.000 малољетника користи услуге социјалне заштите у БиХ.

То значи да се свако пето дијете налази на евиденцији центара за социјални рад којих у БиХ има 117.

На евиденцији је приближан број мушке и женске дјеце, а највише их је у категорији угрожених породичном ситуацијом и особа у стању различитих социјално-заштитних потреба. Највећи број дјеце, близу 40.000, је узраста од седам до 14 година.