МЛАДИ СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ БИЈЕЉИНА ПОКРЕНУЛИ ПЕТИЦИЈУ: „ИМАМ ПРАВО ДА ЗНАМ!“ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ БИЈЕЉИНА ПОКРЕНУЛИ ПЕТИЦИЈУ: „ИМАМ ПРАВО ДА ЗНАМ!“


Млади Српске демократске странке покренули су грађанску иницијативу “Имам право да знам!” са циљем прикупљања потписа петиције за подршку иницијативи да се документ Програм реформи БиХ, који је усвојило Предсједништво БиХ, одмах објави и да, прије слања у сједиште НАТО-а, о том документу своје мишљење да Народна скупштина Републике Српске.

СДС ће петицију провести у свим градовима и општинама Републике Српске, а акција ће трајаће до недеље. 15 децембра. Предсједник Актива младих СДС Бијељина Александар Томић нагласио је да је циљ да „од српског члана предсједништва Милорада Додика добију јавно објављен документ који је потписао, јер је ријеч о документу који се тиче свих грађана Републике Српске“.

-Сматрам да сви грађани, а нарочито грађани који су стварали Републику Српску и чланови породица погинулих бораца, имају право да знају шта је потписано и зашто се садржај документа крије?!“, рекао је Томић додавши да јавност треба да зна да ли ће наши војници морати ићи да ратују у другим земљама, да ли ћемо и даље моћи прелазити границу са Србијом са личном картом, или ће нам за то убудуће требати пасоши.

-Питања је много, а одговора мало. Омладина СДС-а кренула је у активности како бисмо скупили што више потписа гдје тражимо да је документ објелодани”, поручио је Томић. Члан Извршног одбора СДС-а Изборна јединица шест Предраг Јовић, нагласио је да се овако крупне и суштинске политичке одлуке не смију крити од народа.

-Ову активност младих СДС-а смо апсолутно подржали, јер не смијемо допустити да се одлука крије од народа. Оваквим чином се ствара неповјерење у институције, а већ дуги низ низ година тјера наше младе да одлазе у иностранство”, рекао је Јовић и подсјетио да је актуелна власт у Републици Српској посљедњих година потенцирала на референдумима.

-Ево прилике да ово питање ставе на референдум, па нека народ и Народна Скупштина одлуче да ли треба да идемо у пријатељство са НАТО савезом. Подсјећам да се овај документ шаље у Брисел, у сједиште НАТО-а, а не у Европску унију, у Москву или у Београд”, поручио је Јовић.
 
портал Семберија инфо (О.Стјепановић)