ОШ „Петар Петровић Његош” Велика Обарска: Обиљежен Свјетски дан вода :: Semberija INFO ::

 

ОШ „Петар Петровић Његош” Велика Обарска: Обиљежен Свјетски дан вода


Брига о нашој планети је најважнији фактор развоја нашег друштва. Свјетски дан водa је у ЈУ ОШ „Петар Петровић Његош” обиљежен на начин који истински одражава нашу преданост очувању овог драгоцјеног ресурса. Ученици из ЈУ ОШ „Петар Петровић Његош” Велика Обарска су се удружили како би створили изванредно умјетничко дјело које не само да слави воду,већ и наглашава њен неизмјеран значај за цијели свијет. Кроз креативну употребу рециклираног материјала, млади умјетници су истакли како вода игра кључну улогу у одржавању живота на Земљи, наглашавајући огроман потенцијал у различитим сферама нашег друштва.
 
Наставница биологије, Дејана Борковић, педагог,  Валентина Иванић и школски библиотекар, Вања Стојановић придружили су се ученицима у изради овог инспиративног умјетничког рада, пружајући им подршку и смјернице како би њихове идеје добиле прави израз.
 
 
Наставник физичког васпитања и образовања, Александар Симић, организовао је спортску активност на отвореном под слоганом „Играјте за воду и мир”, подсјећајући нас колико је  вода важна за наше ментално и физичко здравље. На школском терену школе на тај начин је приказана промоција мира кроз заједништво, члан Школског одбора и представник ЈУ „Воде Српске”, Љубиша Васић је у име предузећа „Воде Српске” промовишући овогодишњу тему Свјетског дана вода „Вода за мир”, ученицима поклонио пет лопти које ће бити од великог значаја у редовном одвијању часова Физичког васпитања и образовања, како у разредној, тако и у предметној настави. Члан Школског одбора и представник ЈУ „Воде Српске” је посебно истакао значај воде са поруком да државе и народи морају да се уједине око воде и да искористе воду за мир и сарадњу. Ова иницијатива подстакла је ученике да се активно ангажују и учествују у обиљежавању Свјетског дана вода.
 
 
Професори разредне наставе су са ученицима нижих разреда припремили и у школском холу изложили радове на којима су приказали велики значај и потенцијал вода у свијету. На часовима Природе и друштва, Моје околине и Ликовне културе, професори разредне наставе су одржали значајна едукативна предавања указујући на значај вода, али и на то колико је данас значајно радити на штедњи воде.
 
Дефектолог школе, Тијана Комарац је са ученицима који наставу похађају по посебном плану и програму, припремила ликовне радове и oмогућила тим ученицима да учествују у обиљежавању Свјетског дана вода на начин прилагођен њиховим потребама и могућностима.
 
Остали наставници и одјељењске старјешине су са ученицима припремили широк спектар креативних радова, транспарената, паноа и заставица како би истакли велики потенцијал воде у нашој локалној заједници.
 
​ 
Њихова преданост и труд допринијели су стварању инспиративног окружења које нас подсјећа на важност бриге о води и њеном очувању. У нашој школи, Свјетски дан вода није само једнодневна манифестација, већ и приказ посвећености очувању водних ресурса.