​Одржан традиционални Митровдански вашар у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

​Одржан традиционални Митровдански вашар у Бијељини


На платоу Агротржног центра „Кнез Иво од Семберије“ организован је традиционални Митровдански вашар на коме су се окупили представници бројних удружења која се баве израдом рукотворина, произвођачи меда и пчелињих производа, љубитељи пернатих животиња, голубова и кућних љубимаца. Посебну атракцију на овогодишњем Мидровданском вашару представљало је такмичење у припреми свадбарског купуса.

Предраг Мићић, координатор за сајмове у предузећу „Град“, које је организовало Митровдански вашар, каже да на вашару излаже око стотину излагача, а посебан акценат стављен је на „Купусијаду“ и смотру кочија.



„Овом манифестацијом желимо сачувати старе народне обичаје, показати младима како су некада изгледали стари занати, како се израђују разни предмети кућне радиности. Вашар нас враћа у нека стара добра времена.Због тога и влада велико интерсовање за ову манифестацију. На овај начин промовишемо вриједности и туристичке потенцијале овог краја“, каже Мићић



Милун Тошић (85), иницијатор организовања „Купусијаде“ у Мрчајевцима и ове године је био гост бијељинске „Купусијаде“.

„Представљам „Купусијаду“ у западној Србији и чачанској регији и већ четврти пут сам у Бијељини на овој манифестацији. Купусијада у Мрчајевцима окупи сваке године по стотину и педесет хиљада посјетилаца и на њој се поједе шест вагона купуса“, каже Милун Тошић.

Портал Семберија инфо - Љ. Љубојевић
Фото - Б. Милошевић