У БИЈЕЉИНИ 28. ЈАНУАРА ПРВО ХЕРЦЕГОВАЧКО СИЈЕЛО :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ 28. ЈАНУАРА ПРВО ХЕРЦЕГОВАЧКО СИЈЕЛО



Удружење Херцеговаца „Јован Дучић“ у Бијељини за недјељу, 28. јануара припрема прво Херцеговачко сијело у Бијељини на које позива чланове Удружења и све пријатеље Херцеговине. Сијело ће бити одржано у свечаном салону „Монако“ у Улици Стефана Дечанског („Коридор“), окупљање је предвиђено од 18.00, а Сијело почиње у 18.30 часова.

- Дуго чекамо Сијело које ће нас не само окупити на дружењу, него ће и остати забиљежено у културном животу Бијељине као догађај на којем смо у нашу равницу пренијели традицију, звукове, мирисе, окусе и све по чему је наш стари завичај чувен. За културно-умјетники дио програма задужени су наши драги гости из Гацка - СКУД „Сава Владиславић“, као и здравичари и гуслари, а у остатку вечери наступиће Мира Медан са бендом. Спремамо и богату трпезу, са херцеговачким специјалитетима. На Сијелу очекујемо земљаке, пријатеље и госте из херцеговачких општина и завичајних удружења из Бијељине и региона и сигуран сам да ће ово саборовање бити добро посјећено. Биће нам то и мотив да наредних година организујемо нова дружења - поручио је предсједник бијељинског Удружења Херцеговаца Спасојe Албијанић.

Из Удружења „Јован Дучић“ појашњавају да ће на менију, између осталог, бити јагњеће печење, херцеговачки пршут, сир и кајмак из мјешине, херцеговачка вина, лоза, сокови од дивљег шипка (нара) и дрењина, суве смокве...

- Желимо да гости осјете како су изгледала наша сијела у Херцеговини. Старији ће се сјетити тих дана, а млађи ће имати прилику да на примјеру уче о традицији Херцеговине. Надамо се да ћемо бити добри домаћини и да ће ово Сијело остати у лијепом сјећању свима - изражава очекивање секретар Удружења Владимир Радуловић.

Код Владимира Радуловића (на број телефона 066 161 454) може се извршити и резервација, односно, могу се купити улазнице по цијени од 50 конвертибилних марака. Број улазница је ограничен, па се препоручује да се резервација, односно, куповина обави на вријеме.