БИЈЕЉИНА: БОЖИЋНОМ ЧЕСНИЦОМ НАЈВИШЕ ОБРАДОВАНИ МАЛИШАНИ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: БОЖИЋНОМ ЧЕСНИЦОМ НАЈВИШЕ ОБРАДОВАНИ МАЛИШАНИ


Извор: Семберија инфо

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Градска управа Града Бијељина данас је наставила једну лијепу традицију. Наиме, испред зграде Градске управе уприличено је ломљење и дијељење божићне чеснице. Прошле године, организатори су у чесницу „сакрили“ 12 златника (као симбол броја Исусових апостола) док је ове године број златника повећан за још 21 тако да ће 33. најмлађих, али и оних нешто старијих становника Бијељине по лијепоме памтити овај Божић. 



-Хвала вам што сте дошли са оволико дјеце, што саборујете овдје заједно. Желим да истакнем да ћемо сваке сљедеће године још више радити по питању очувања наших обичаја како бисмо доносили радост нашим најмлађима. Желимо да им животи буду испуњени радошћу, да буду вођени правим хришћанским вриједностима а знамо сви да нема веће радости од Божића. И зато, нека се још дуго срећемо овдје на овом мјесту, у радости и весељу“, поручио је градоначелник Љубиша Петровић.



Након што је подијељено свих седам божићних хљебова и пронађена 33 златника, за све сретне проналазаче градоначелник Петровић је уприличио свечани пријем. Већина оних који су данас добили златнике и ранијих година су учествовали у ломљењу божићне чеснице испред Градске управе али нису били данашње среће.



-То нам говори да будемо упорни. Је л' тако? Па и онда када не успијемо постићи оно што смо наумили не треба одустати. Награда ће доћи сљедећи пут, само не смијемо одустајати“, потсјетио их је први човјек Града.
Међу 33 сретна добитника нашли су се брат и сестра Мичић, Ксенија и Павле. Док су се фотографисали да градоначелником поносни отац је констатовао: „Да сам још и треће дијете повео! Ко зна?“.