Бадње вече у угљевичком крају: СВИ ОКО БАДЊАКА :: Semberija INFO ::

 

Бадње вече у угљевичком крају: СВИ ОКО БАДЊАКА


За Семберија инфо - Младен Василић

 Многобројни вјерници из Угљевика и они који су у празничне дане дошли из дијаспоре присуствовали су вечерас у порти угљевичког Храма Свете Петке Параскеве традиционалном налагању бадњака.



Након вечерњег богослужења, протојереј Александар Тешић и протојереј-ставрофор Милан Топић освештали су бадњак кога су наложили, начелник Угљевика Василије Перић, предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић и предсједник Црквене општине Угљеивик Горан Јовичић.

Протејер Александар Тешић поздравио је вјернике радосним поздравом Мир Божији, Христос се роди!

-Дај Боже да се увијек у добру сабирамо, да ширимо љубав са ближњима, са Богом да се повезујемо јер Бог мира и љубави биће увијек са нама-поручио је Тешић.



Начелник Перић, честитао је Божић  свештенству и монаштву Српске православне цркве, Угљевичанима и онима у расејању радосним божићним поздравом Мир Божији, Христос се роди!

-Исус је, заиста, међу нама! Ово можемо радосно да кажемо, јер то, у душама својим, осјећамо. Осјећамо тај духовни жар, који сваки пут на дан рођења Богомладенца, у нама и пред нама засија као Божићна звијезда.То је осјећај сваког православца, у дане када се радујемо доласку нашег Господа Исуса Христа-рекао је Перић

У угљевичком крају истакао је Перић сви поносно, радећи ваљано и стварајући нове вриједности за живот, држе јако, и посвећено, до духовности и културе, што је и трајно опредјељење народа овог краја.

-Знамо да је материјално нешто што је, заправо, кварљиво и да правих вриједности нема без духовних. Без вјере у Бога, живот нема смисла.И зато га живимо онако како су нас, кроз вјеру, уводили наши славни преци, држећи се слова светих отаца наше вјере-закључио је Перић.

Након традицоналног налагања бадњака, присутни вјерници уживали су у културно-умјетничком програму.