ОЛДТАЈМЕР КЛУБ „БИЈЕЉИНА“: ПОДИЈЕЛИЛИ 450 ПАКЕТИЋА :: Semberija INFO ::

 

ОЛДТАЈМЕР КЛУБ „БИЈЕЉИНА“: ПОДИЈЕЛИЛИ 450 ПАКЕТИЋА


У оквиру манифестације „Зимски корзо“ вечерас је на градском тргу организована изложба олдтајмера. Поред Градске управе и Туристичке организације Града Бијељина најважнији састојак одличног рецепта вечерашње организације био је Олдајмер клуб „Бијељина“. Страствени љубитељи четвороточкаша су, лично и уз помоћ пријатеља прикупили новац којим су обезбиједили 450 новогодишњих пакетића.



-Највећи број пакетића ћемо подјелити вечерас а један дио смо раније даровали неколицини удружења у нашем граду која се брину о дјеци. Једно од њих је Удружење родитеља дјеце са потешкоћама у развоју, дјеце у ризику и дјеце на маргинама друштва „Бијељинска дјеца сунцокрети“ испред којег вечерас очекујемо долазак једног броја дјеце са својим родитељима, што нам чини велико задовољство“, изјавио је за „Семберија ИНФО“ Бојан Стајић, први међу једнакима у Олдајмер клубу „Бијељина“.



Наталија Драгић нас је замолила да је представимо најприје као мајку па тек онда по положају потпредсједнице удружења „Бијељинска дјеца сунцокрети“.

-Наше удружење смо скоро основали. Оно окупља родитеље дјеце са потешкоћама у развоју, дјеце у ризику и дјеце на маргинама друштва. Позитивно нас је изненадио позив људи из Олдајмер клуба „Бијељина“ да вечерас дођемо са својом дјецом и да им Деда Мраз поклони пакетиће. На томе смо им неизмјерно захвални. Испред нашег удружења 48 дјеце ће добити пакетиће, око 30 њих је било вечерас овдје а остале ћемо обрадовати код њихових кућа“, рекла је Наталија Драгић.



Подсјећања ради, вечерашња изложба олдтајмера наставак је једне лијепе праксе. Наиме, прије годину дана, на истом овом мјесту Олдтајмер клуб „Бијељина“ организовао је сличну изложбу олдтајмера. Сличну, јер је вечерас било више аута и више пакетића за најмлађе. Борис Симић, са породицом је био на градском тргу и прије годину дана и вечерас.



-Прошле године сам се довезао са једном бубом и најавио да ће се и друга ускоро наћи у процесу рестаурације. Е, вечерас сам дошао са том другом. Што се тиче украшавања то сам препустио свом сину Давиду. Водили смо се његовом инспирацијом и након два дана завршили посао. Драго нам је да смо вечерас дио ове изложбе, да видимо оволики број дјеце и сретних лица“, констатовао је Борис за „Семберија ИНФО“.

(Семберија инфо)