Скупштина града Бијељина: Усвојен ребаланс и Нацрт буџета за наредну годину :: Semberija INFO ::

 

Скупштина града Бијељина: Усвојен ребаланс и Нацрт буџета за наредну годину


На сједници Скупштине града усвојени су Нацрт ребаланса буџета за 2019. годину и Нацрт буџета за наредну годину који је планиран у износу од 51 милион КМ.

Према ријечима градоначелника Миће Мићића и предсједника Скупштине Славише Марковића, ријеч о два веома важна документа за функционисање градске администрације, за град и грађане, грађане јер ће се благовремено реализовати планиране обавезе и пројекти.



Одборници су усвојили и Акциони план запошљавања у Бијељини до 2023. године и информација о активностима на изградњи градске канализације, као и информацију о почетку рада основних и средњих школа у граду у овој школској години.

На дневном реду скупштинске сједнице био је и Извјештај о раду предузећа “Комуналац”, предузећа које је пословало позитивно у 2018. години. Извјештај је усвојен, за разлику од Извјештаја о раду Дјечијег вртића “Чика Јова Змај” који није усвојен јер су, према ријечима предсједника Скупштине Славише Марковића, “пробијења планираног буџета”.



Према најавама градоначелника Мићића и предсједника Марковића, на дневном реду наредних сједница наћи ће се још неколико извјештаја предузећа која су негативно пословала, а чији извјештаји неће бити усвојени. О мјерама које ће бити предузете по том питању, биће разговора наредних дана, а о чему ће и јавност бити информисана.

Одборници опозиције нису подржали Нацрт буџета за 2020. годину, а на јавним расправама које слиједи, уложиће амандмане. Процедура налаже одржавање јавних расправа након којих се тражи сагласност ресорног министарства, а потом слиједи сједница Скупштине и усвајање докумената. Према најави предсједника Марковића, ново скупштинско засједање се може очекивати крајем новембра.

Семберија инфо/О. Стјепановић
Фото: Б. Милошевић