OДБОРНИЦИ ДЕМОС-а ПРОТИВ НОВОГ НАМЕТА ГРАЂАНИМА БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

OДБОРНИЦИ ДЕМОС-а ПРОТИВ НОВОГ НАМЕТА ГРАЂАНИМА БИЈЕЉИНЕ


Одборници ДЕМОС-а су на данашњој тематској сједници Скупштине града Бијељина једини били уздржани по питању повећања цијена одвоза комуналног отпада у износу од 19,26%. 
 
-Сматрамо да штрајк радника а.д. ,,Комуналац" није рјешење за превазилажење проблема и да је Управа а.д. ,,Комуналац" била у обавези да са градоначелником, који је представник државног капитала, пронађе адекватно рјешење за лоше пословање акционарског друштва, што је и довело до штрајка запослених у овом друштву. Губитак а.д. ,,Комуналац" у претходне двије године је око милион конвертибилних марака, а да притом градоначелник није реаговао на овакав лош начин пословања, нити примијенио законске методе које је најављивао, а то је смјена руководства или израда програма мјера за стабилизацију пословања друштва’’, истичу одборници ДЕМОС-а.
 
Клуб одборника Демос-а је предложио израду нове одлуке којом би се повећали приходи акционарског друштва, али не на начин увођења нових намета грађанима, него преко мјера за повећање прихода из редовних активности које би трајно и свеобухватно ријешиле проблеме у вези са пословањем овог комуналног предузећа. Такође смо става да подржавамо повећање плата радницима а.д. ,,Комуналац" који се баве примарном дјелатношћу, а то је прикупљање и одвожење комуналног отапада и против смо новог запошљавања радника у администрацију акционарског друштва. Данашње повећање цијена одвоза комуналног отпада је само тренутно ,,гашење пожара" финансијске природе, а сигурни смо да ће руководство а.д. ,,Комуналац" већ у јануару 2024. године ићи са приједлогом нове одлуке о новом повећању цијена одвоза комуналног отпада, што ће бити нови намет на буџете наших суграђана којима се противимо у потпуности. 
 

-Клуб одборника ДЕМОС-а ће у сваком случају бити против најављених неоправданих повећања који ће бити нови удар на личне буџете грађана Семберије и Бијељине’’, изјавио је Зоран Прибишић, шеф Клуба одборника ДЕМОС-а.