БИЈЕЉИНСКИ ЦРВЕНИ КРСТ И ОШ “ВУК КАРАЏИЋ”: ПОКАЗНА ВЈЕЖБА И ПРЕДАВАЊЕ О ПРВОЈ ПОМОЋИ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКИ ЦРВЕНИ КРСТ И ОШ “ВУК КАРАЏИЋ”: ПОКАЗНА ВЈЕЖБА И ПРЕДАВАЊЕ О ПРВОЈ ПОМОЋИ


Прва показна вјежба и предавање о првој помоћи, одржана је у ОШ “Вук Караџић” у организацији волонтера и професионалаца Градске организације Црвеног крста Бијељина. Ова активност биће организована и у осталим основним, као и средњим школама.



-Циљ вјежби и предавања је подизање свијести о значају обуке пружања прве помоћи као и омасовљавање волонтеризма, јер послије оваквих активности организација буде богатија за један број волонтера”, рекао је генерални секретар ГОЦК Бијељина Александар Савић и позвао заинтересоване ученике да се придруже ЦК и волонтирају. Говорећи о показној вјежби, Савић је истакао да је практични дио вјежбе водио др Слободан Станишић из Службе хитне помоћи, а иначе некадашњи дугогодишњи волонтер ЦК. Иначе, сарадња ЦК и ОШ “Вук Караџић” је одлична, а у овој школи су, у склопу акције ПОЕНТИРАЈ, која има за циљ оспособити спортске терене на школским двориштима, успјели да оспособимо оба кошаркашка и одбојкашки терен. Наставница географије Виолета Шеовац, која води и Савјет ученика ОШ “Вук Краџић”, истакла је да је ово одличан начин да дјеца науче нешто што је веома важно за живот, а како је нагласила, “школа је живот у малом”.



-На овај начин учимо, улажемо у хуманост, стичемо и показујемо праве вриједности, а утичемо и на волонтирање, које је веома важно”, рекла је Шеовац и подсјетила да је одређен број ученика ове школе активно у ЦК и да учествују у такмичењима. Ученица осмог разреда, Оливера Ћеранић, учесвовала је на једном од такмичења, гдје је са другарицом Теодором и другом Стефаном освојила прво мјесто на општинском и друго мјесто на регионалном такмичењу.

-Овакве показне вјежбе су важне, јер учимо на који начин можемо помоћи другима”, рекла је Ћеранићева.

(Семберија инфо)