Зоран Зекановић: "Мали новинар" је подршка надареним средњошколцима који пишу :: Semberija INFO ::

 

Зоран Зекановић: "Мали новинар" је подршка надареним средњошколцима који пишу



Извор: Семберске новине / Семберија инфо / С. Ристановић

Јавно информативно и издавачко предузеће „Семберија и Мајевица“ – „Семберске новине“ у сарадњи са Активом директора средњих школа регије Бијељине, Угљевика и Лопара наставља реализацију Љетње школе новинарства 2023. под називом „Мали новинар“ која је намијењена свим средњошколцима са подручја Семберије и Мајевице. Новинарски задатак за младе новинаре састоји се у писању репортаже на двије понуђене теме:„Је ли тамо много боље, ил’ мирисније наше поље?’’ и ,,Шта нам ово младе стеже, да л’ су криве нове мреже?’’



Душко Ђурић, предсједник Актива директора средњих школа регије Семберија и Мајевица, за „Семберске новине“ истакао је да са великом радошћу и ове године учествују у пројекту Школе новинарства под називом „ Мали новинар“.

- Школа новинарства „Мали новинар“ представља афирмацију духовних вриједности младих које су данас, нажалост, помало запостављене. Овај пројекат је до сада наилазио на значајне позитивне реакције од стране локалне заједнице, јер он није само у интересу школа, него и локалних заједница у којима живимо, јер је образовање младих суштина нашег дјеловања. На нама је да подстичемо њихову креативност. Морам истаћи да су директори средњих школа регије Семберије и Мајевице, као и ранијих година изјаснили да са радошћу учествује у овом пројекту који је намијењен свим средњошколцима са подручја Семберије и Мајевице“, казао је Душко Ђурић.

-Семберија и Мајевица имају талентовану омладину, када је ријеч о писању, а што су потврдиле и све Љетње школе новинарства које смо организовали у претходном периоду. Сматрам да је веома важно подржати све надарене средњошколце и најбољима од најбољих дати медијски простор, као и прилику да се нађу у динамичном окружењу једне новинарске редакције, те да се  упознају са радом новинара“, истакао је Зоран Зекановић, директор „Семберских новина“.