ПОДИЗАЊЕМ ЗАСТАВЕ ПОЧЕЛИ ЈУБИЛАРНИ “ВИШЊИЧЕВИ ДАНИ” :: Semberija INFO ::

 

ПОДИЗАЊЕМ ЗАСТАВЕ ПОЧЕЛИ ЈУБИЛАРНИ “ВИШЊИЧЕВИ ДАНИ”


Подизањем заставе  испред градске библиотеке, у Бијељини су данас свечано отворени јубиларни 30. „Вишњићеви дани”.

Заједно са младима СКУД-а „Семберија“,заставу је подигао градоначелник Љубиша Петровић ,који је овом приликом истакао да је ово најважнија манифестација у нашем граду.

-Током ове манифестације о културној традицији и богатству Бијељине, свједочи све што је урадио Филип Вишњић као један од најзначајнијих српских стваралаца, уз дјело кнеза Иве од Семберије.Они су на обиљежјима нашег града, а у оним старим временима Вишњић је био човјек који је осоколио напаћене, пружао наду и вјеру, охрабрујући их да наставе да живе и даље да раде",  нагласио је је Петровић.



Предсједник Српског просвјетног и културног друштва"Просвјета" Славиша Микић , рекао је да ова манифестација,као једна од четири најзначајније манифестације у Републици Српској, има и републички значај.

-Сваку годину искористимо да пошаљемо одређену поруку, а ове године је то истрајност. Ми смо народ који нешто започнемо, али не завршимо. „Вишњићеви дани“ су почели да се обиљежавају у ратним годинама и мијењали су се како се мијења и град, али су опстали и показали да смо ми ипак истрајни и упорни када нешто желимо и да можемо да његујемо традицију“, истакао је Микић и додао да манифестација траје до 8. новембра, те да је припремљен садржај за све узрасте.



Манифестација посвећена слијепом српском пјеснику и гуслару,ове године ће окупити бројне ствараоце из области културе који ће свједочити о Вишњићевом епском дјелу.

Семберија инфо