Дјечији вртић „Драган и Зоран“ Бијељина: Одржана манифестација „Јесења свечаност“ :: Semberija INFO ::

 

Дјечији вртић „Драган и Зоран“ Бијељина: Одржана манифестација „Јесења свечаност“


У просторијама Дјечијег вртића „Драган и Зоран“ у Бијељини данас је одржана манифестација под називом „Јесења свечаност“. Сви присутни на манифестацији имали су прилику да уживају у изложби креативних радова на тему јесени коју су малишани уз помоћ родитеља направили, а након тога и у приредби коју су припреми заједно за својим васпитачима.



Горан Гашић, директор Дјечијег вртића „Драган и Зоран“ казао је да је на данашњој изложби око 200 малишана, млађих, средњих и старијих вртићких група изложило своје радове, те да су сви они учествовали и у данашњој приредби.
 

-Морам истаћи да је „Јесења свечаност“ једна дивна манифестација, која се одржава већ 23 године. Овај наш пројекат презентовали смо и широј јавности и представили га као један диван пример добре праксе на разним стручним сусретима васпитача, како у РС, тако и у окружењу. На свим тим сусретима ово је изазвало велику пажњу, а родитељи су срећни и задовољни што на неки начин директно са васпитачима и својим малишанима учествују у креирању програма који ми проводимо у предшколској установи. За ову активност смо дошли на идеју с циљем да јачамо улогу породице, јер смо нажалост сведоци да се у последње време све више атакује на породицу и да је она као основна ћелија друшва угрожена. Ми смо ту да овој деци обезбедимо безбрижно и срећно детињство, а поред тога ту смо и да радимо на јачању улоге породице“, истакао је Гашић и рекао да до краја новембра ове године траје упис за дјецу у Програм припреме дјеце у години пред полазак у школу који реализују у срадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске и додао да је интересовање за упис малишана велико.



Јованка Вуковић, замјеник Омбудсмана за дјецу РС истакла је да манифестација „Јесења свечаност“ активност која указује колико породица заједно са институцијама може да направи, те да радови који су изложени на изложби то и доказују.
 

-Ови лијепи радови на изложби указују да су рађени са љубављу, а сама изложба указује на значај породице и дјеце у нашем друштву. Предшколци у овој предшколској установи стварно показују много и данас ми је било посебно задовољство видјети њихова постигнућа кроз представице које смо видјели“, закључила је Вуковићева.



Семберија инфо