ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ЗА БУДУЋЕ МАЈКЕ - Обиљежена Свјетска недјеља дојења :: Semberija INFO ::

 

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ЗА БУДУЋЕ МАЈКЕ - Обиљежена Свјетска недјеља дојења


Више од 15 трудница у трећем триместру трудноће данас су у оквиру Дана отворених врата посјетиле бијељинску болницу и том приликом се упознале са особљем и простором у којем ће боравити прије, за вријеме и након порођаја.

Рада Јошило, дочекује прву бебу и сматра да је овакав вид комуникације особља са трудницама прије порођаја веома добра прилика да се отклоне страхови, посебно код труднца које до сада нису рађале.



„Дошла сам са мало страха, али сада када сам се упознала са простором И особљем  много сам опуштенија и задовољнија. Окружење и боје су веома пријатни, особље дивно и све подсјећа на домаћу атмосферу.  Сада сам много сигурнија и мирније ћу чекати порођај.“, каже кроз осмијех ова двадесетпетогодишња будућа мајка.

Мира Јевтић захвална је што је трудницама пружена могућност да се прије порођаја упознају са условима у породилишту, јер је како каже постојало је много недоумица и предрасуда.

„ Пошто сам чула доста лоших прича са стране, размишљала сам чак да се породим у приватном породилишту. Међутим, сада када сам видјела како то изгледа, моја одлука ће бити дефинитивна да се породим у бијељинској болници“, рекла је она.



Према ријечима прим. др Неле Митровић Дан отворених врата организован је у оквиру обиљежавања Свјетске недјеље дојења.

„Наша болница је акредитована као Болница пријатељ беба, што значи да смо добили највише оцјене за услове у нашем породилишту. Свакодневно промовишемо дојење као најздравији начин исхране за новорођенче.

Ранијих година обиљежавали смо Седмицу дојења са породиљама, а ове године смо се одлучили да направимо корак напријед и да са едукацијом кренемо код трудница. Праксу организовања отворених врата увешћемо као традицију“ , рекла је Митровићева.



Начелница Одјељења за гинекологију и акушерство др Миомира Бркић каже да је веома задовољна одзивом и интересовањем трудница.

„Циљ нам је био да одагнамо страх код трудница приликом доласка у породилиште и мислим да смо у томе успјели“, рекла је Бркићева.

„Вратили смо осмијех на лице трудницама и то нас веома радује. Надам се да ће са тим осмјехом изаћи из наше установе и као порођене жене“, рекла је главна сестра Одјељења за гинекологију и акушерство Јасминка Јовић.