ДРУЖЕЊЕ СА ИСИДОРОМ БЈЕЛИЦОМ :: Semberija INFO ::

 

ДРУЖЕЊЕ СА ИСИДОРОМ БЈЕЛИЦОМ


Исидора Бјелица, позната књижевница, драмски писац и редитељ, гостовала је у нашем граду и одржала нетипично, интерактивно књижевно вече. Представила је своју најновију књигу  ,,Шта жене желе“, а затим је на сцену изашла  Јелица Брестовац и извела монодраму ,,Шта остаје послије заноса“, која се ослања на књигу Исидоре Бјелице ,,Краљице серпске“, али је пажња усмјерена на Наталију Обреновић. За ову представу популарна књижевница потписује и режију.


Једна од најчитанијих књижевница у региону вече са бијељинском публиком започела је ријечима:

-Моје најљепше успомене везане су за Бијељину, па овај долазак доживљавам као долазак кући.s

Истакла је да своју најновију књигу о љубави, страсти, срећи и очекивањима жена у књизи ,,Шта жене желе“ прво представља у Бијељини.


-Ова књига је транзициони уџбеник љубави за оне који још нису спремни за тај финални, ослобађајући емотивни корак за жене, који ће им помоћи да на најлакши и најпријатнији начин преживе и превазиђу своје колективне и личне деструктивне програме- то је као обука за емотивне астронауте на Земљи да би се наизад једном отиснули у царство својих истинских жеља, а не убачених програма, појашњава исидора Бјелица.


Дружење са Исидором Бјелицом трајало је нешто дуже од два сата. Модераторица вечери била је дугогодишња Исидорина пријатељица др Драгана Бабић Грујић, а све честитке за организацију ове незаборавне вечери припадају организатору СКУД-у ,,Семберија“ и директорици Бранки Марковић Савчић.