Организован традиционални меморијални турнир “Бранко Стевић” :: Semberija INFO ::

 

Организован традиционални меморијални турнир “Бранко Стевић”


Фудбалски клуб “Омладинац” из Горње Чађавице, уз покровитељство градоначелника Љубише Петровића и Градске управе Бијељина, данас, на Видовдан, у поподневним сатима, организовао је традиционални Осамнаести меморијални фудбалски турнир “Бранко Стевић” у родном селу бившег начелника општине Бијељина и једног од оснивача овог фудбалског клуба.



 Миленко Зеленовић, у име организатора турнира, подсјетио је да је Бранко Стевић један од оснивача и првих фудбалера овог клуба.



“На овом меморијалном турниру, осим ФК “Омладинац”, учествују ветерани ФК “Рудар”, ФК “Љељенча” и ФК “Ковиљуше”. За побједнике и учеснике обезбијеђени су пехари и захвалнице. Такмичарски дио није у првом плану, већ је битно да сваке године, на Видовдан, евоцирамо успомене на великана Горње Чађавице, града Бијељина и цијеле Семберије, Бранка Стевића, да га, на неки начин, сачувамо од заборава. Својим радом, друштвеним и спортским доприносом, заслужио је овакав један турнир, али и пуно више од тога”, нагласио је Зеленовић.



Милан Станић, фудбалер из прве генерације која је заиграла у ФК “Омладинац”, подсјетио је да је Бранко Стевић носио капитенску траку.



“Било нас је тројица или четворица фудбалера који смо били регистровани у другим клубовима, али смо били и међу ријеткима који су тада знали да носе копачке. Изузетно је важно да одржавамо овај меморијални турнир у част Бранка Стевића, али и да одржимо овај омладински фудбалски клуб који опстаје на ентузијазму, другарству и пријатељству. За све то највеће заслуге припадају нашем пријатељу Миленку Зеленовићу”, изјавио је Станић.



Живорад Миражић, дугогодишњи спортски радник и фудбалски тренер, истакао је да је Бранко Стевић био велики човјек и велики спортиста.



 “Бранко Стевић је био и велики спортски радник који је задужио општину Бијељина. имао сам част да са њим сарађујем у ФК “Радник” од 1997. године, све до његове смрти, 2005. године. Бранко Стевић је био велики човјек, људска громада, и изузетно је лијепо што се овај традиционални турнир одржава. Као његов дугогодишњи сарадник у ФК “Радник”, волио бих када би се овај турнир одржавао и у Бијељини. Бранко Стевић је након рата ударио темеље новом ФК “Радник” који је стигао и до Премијер лиге БиХ.



Раде Хаџи - Стевић, у име породице Стевић, захвалио се свим учесницима овог меморијалног турнира.



 “Бранко Стевић је некада играо на овим локалним семберским и подмајевичким теренима. Био је на челу ФК “Радник”, као предсједник клуба, у сезони када је освојена прва титула првака Републике Српске у историји ФК “Радник”. У име породице, још једном се захваљујем  организаторима и учесницима турнира на одржавању традиције и на доброј организацији турнира”, изјавио је Раде Хаџи - Стевић.



(Семберија инфо)