Правоснажно осуђено 12 учесника туче: За смрт навијача у Бијељини 18 година затвора :: Semberija INFO ::

 

Правоснажно осуђено 12 учесника туче: За смрт навијача у Бијељини 18 година затвора


Foto: Ilustracija/Arhiva
- Окружни суд у Бијељини потврдио је пресуду којом је 12 навијача ФК Црвена звезда осуђено на укупно 18 година затвора због учествовања у тучи у којој је убијен навијач ФК Партизан Александар Пантић из Бијељине.

Како је саопштено из бијељинског Основног суда, пресуда је потврђена након што су одбијене жалбе тужиоца те оптужених и њихових бранилаца.

На по годину и по затвора правоснажно су осуђени Мирослав Гаврић, Стефан Лазаревић, Никола Милинковић, Милан Милинковић, Душан Радованови, Огњен Јеремић, Миле Лукић, Никола Пејић, Бојан Радојевић, Борислав Илић, Давид Сандић и Александар Петровић.

Злочин се догодио 15. септембра 2018. године на паркингу испред хотела "Свети Стефан" у Дворовима код Бијељине.

Мотив за обрачун био је графит који су навијачи Црвене звезде исцртали на зиду у кругу Гимназије "Филип Вишњић", а који су навијачи Партизана прекречили. У пресуди стоји да је договорена туча, али су навијачи Звезде са собом понијели мотке, држалице, летве и слично.

Наводи се да је дио навијача Црвене звезде стао на видно мјесто на паркингу, док су се остали сакрили у незавршени дио хотела и чекали долазак навијача Партизана.

Додаје се да су, по доласку супарника, групе кренуле једна према другој те је запаљена бакља и дошло до масовне туче у којој је Пантић задобио бројне повреде главе, са преломима костију лобање и разорењем мозга од којих је преминуо на путу за Клинички центар Србије.

Раније је на годину и по осуђен Немања Мичукић, против кога је вођен одвојен поступак. Првостепеном пресудом кривице су били ослобођени Марко Зарић (26) и Петар Бујиновић (26) које терете за убиство навијача Пантића.

Ту пресуду је недавно укинуо Врховни суд Републике Српске и предмет је враћен том суду на поновно суђење.

(Глас Српске)