Презентација новог урбаног парка на Пет језера :: Semberija INFO ::

 

Презентација новог урбаног парка на Пет језера


У Градској управи одржана је јавна презентација пројекта новог градског парка у насељу Кнез Иво од Семберије, у Мјесној заједници Лединци.
 
У питању је идејни пројекат, те су и даље могуће корекције у вези овог пројекта, а све са циљем социјализације дјеце и усмјеравања младих ка природи и спортским активностима.
 
Вођени идејом да град добије епитет зеленог града, Градска управа покренула је пројекат изградње новог градског парка у оквиру насеља Кнез Иво од Семберије, а градњу истог подржали су бројни грађани и стручна јавност.
 
Идејно рјешење је настало као резултат сарадње Градске управе и ЈП „Дирекција за изградњу и развој града“ Бијељина и има за циљ да уреди и озелени 13.022 m2 квадратних и понуди различите садржаје потребне нашим суграђанима.
 
Овај комплекс омогућиће већи простор за дјечију игру, са осмишљеним зонама за забаву, логичку игру, игру за развој просторне организације и моторичких способности.


 
Планирани парк биће обогаћен спортским садржајима: теретана на отвореном са полигонима и справама за вјежбање прилагођеним параспотистима, малч трим стаза, столови за стони тенис, столови за игру шаха и реконструисан постојећи мултифункционални спортски терен. Највећа зона по површини обухвата централни дио парка и биће вишенамјенска.
 
Простор ће се састојати од лишћарске и четинарске вегетације, те издвојеног ливадског простора и кружне клупе која прати границе зоне намјењене за слободне активности.
 
У вечерњим сатима простор може послужити за пројектовање филмова, мање манифестације, а у дневним као изложбени простор, одмаралиште или мјесто за пикник.
 
Изградња пројекта се планира у више фаза. Прва фаза има за циљ формирање задатог пејзажно-архитектонског стила (изградњом комуникација, заснивањем зеленила) и креирање функционалног простора како би се зелена површина могла корисити независно од радова планираних за другу/трећу фазу.
 
Како је најављено, набавка за изградњу новог парка биће расписана до краја јула.

Семберија инфо