Прво рјешење у насељу ГТЗ уручено старини Страхињи Ђорђићу :: Semberija INFO ::

 

Прво рјешење у насељу ГТЗ уручено старини Страхињи Ђорђићу


Градоначелник Љубиша Петровић уручио је данас прво рјешење осамдесетосмогодишњем Страхињи Ђорђићу у Улици краља Драгутина 40/1 у насељу ГТЗ, чиме Ђорђић постаје власник стамбене јединице у којој је живио четврт вијека.



 “Ово је симболичан гест, јер након двије и по деценије коначно почињемо да рјешавамо један егзистенцијални проблем, животни проблем становника који већ 25 година живе у 140 стамбених јединица у насељу ГТЗ. Ово је посебан дан, јер смо окончали све неопходне процедуре. За свих 140 стамбених јединица настављамо процедуру додјеле рјешења корисницима ових стамбених јединица, чиме они постају и њихови стварни власници. Након тога становници овог насеља добиће лична документа која не морају мијењати сваке двије године, као што је то био случај до сада. Због тога су се осјећали као грађани другог реда. Није било никаквих разлога да се на ова рјешења чека двије и по деценије. У питању су људи који су у рату пуно пропатили и изгубили своје најмилије. Страхиња Ђорђић је у рату изгубио сина Данила, дао је оно највредније, да бисмо ми данас могли живјети у мирној и слободној Републици Српској.”, истакао је градоначелник Петровић, нагласивши да ће до краја ове године бити завршена процедура додјеле рјешења за све становнике ГТЗ насеља.



Осамдесетосмогодишњи Страхиња Ђорђић захвалио се Градској управи и градоначелнику Љубиши Петровићу на додјели рјешења за стамбену јединицу у овом насељу.



 “Живио сам у Брадини код Коњица. Ни камен на камену није остао од наших кућа у том селу. Устали смо у одбрану Републике Српске и захвални смо браћи који су нас примили као своје у Семберији. Годинама смо морали мијењати личне карте сваке двије године и то нам је тешко падало. Добио сам ово рјешење и коначно се осјећам као свој на своме”, истакао је старина Страхиња Ђорђић.



(Семберија инфо)