ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“: Бијељинска болница богатија за 10 младих љекара :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“: Бијељинска болница богатија за 10 младих љекара


Због увођења нових услуга, а тиме и проширења обима посла, ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ Бијељина наставља са повећањем својих кадровских капацитета пријемом у радни однос 10 доктора медицине који су данас потписали уговоре. Млади љекари имаће прилику да се у овој установи усавршавају у различитим областима медицине.



Професор др Златко Максимовић, директор Болнице „Свети Врачеви“ Бијељина, истакао је да је потписивање уговора са 10 младих љекара значајан дан за бијељинску болницу, као и за младе љекаре и људе који гравитирају према њој.



- Свједоци смо да посљедњих мјесеци, али и година, бијељинска болница уводи нове процедуре и самим тим јавља се потреба за новим запошљавањем и новим кадровима. Подсјетићу да уводимо нове процедуре из кардиологије, хирургије и многе друге. Сасвим је извјесно да ћемо ускоро градити још једну ангио салу, јер из цијеле РС пацијенти долазе у нашу установу, првенствено са кардиолошким проблемима. С обзиром да уводимо нове процедуре, желимо да се обезбједимо са кадром да не бисмо размишљали у наредном периоду. Уз сагласност Министарства здравља младе љекаре смо примили на шест мјесеци и план је да у току тих мјесеци одредимо које специјализације ћемо  додјелити докторима који буду заинтересовани за њих“, истакао је др Златко Максимовић, директор Болнице „Свети Врачеви“ и додао да су он и његови сарадници обавили разговоре са 10 медицинских сестара које ће у наредном периоду бити примљене у радни однос у бијељинској болници.

Катарина Стевић, доктор медицине, изразила је задовољство јер је добила могућност да настави своје усавршавање што се тиче знања и вјештина у Болници „Свети Врачеви“ Бијељина.



- Сан сваког младог љекара, а и мој јесте да у наредном периоду добијем жељену специјализацију о којој сам маштала када сам одабрала овај позив и да на тај начин допринесем здравственом систему у нашој земљи, као и нашем граду. Још увијек не знам која би то специјализација била, али кружићемо по одјељењима па ћу видјети шта ми најбоље одговара“, казала је Стевићева.

Александар Илић, доктор медицине,  казао је да је свој волонтерски рад у Болници „Свети Врачеви“ започео прије три мјесеца, те да је одушевљен болницом, организацијом и тимским радом на свим одјељењима.



- Мислим да је младим љекарима пружена прилика да напредују даље у својој каријери, посебно по питању специјализације и да стекну нова знања и искуства. Надам се да се и будуће младе колеге доктори по завршетку својих студија медицине неће двоумити по питању повратка у свој родни крај као што нисам ни ја“, закључио је Илић.


​Семберија инфо - С. Ристановић