Обилне падавине нанијеле велике штете у Доњој и Горњој Крћини: Начелник Угљевика посјетио оштећена подручја :: Semberija INFO ::

 

Обилне падавине нанијеле велике штете у Доњој и Горњој Крћини: Начелник Угљевика посјетио оштећена подручја



Мјесне заједнице Доња и Горња Крћина претрпјеле су велику штету у обилним падавинама које су задесиле подмајевички крај, саопштено је из општине Угљевик.



Ове мјесне заједнице данас је посјетио начелник општине Угљевик Василије Перић и на лицу мјеста разговарао са мјештанима код моста којег је однијела водена бујица како би се што прије, кад дозволе временски услови, оспособио алтернативни путни правац Горња Пилица-Липик-Манастир Тавна према сједишту општине.



"Највећи проблем је путна комуникација, јер је водена бујица однијела мост. Мјештани користе знатно дужи пут који је на територији града Зворника. Чим дозволе временски услови оспособићемо алтернативне путеве како би мјештани имали краћу путну комуникацију према сједишту општине и даље према Бијељини", каже Перић.



У току је чишћење пута у овом дијелу подмајевичке општине, а према Перићевим ријечима ангажована су стручна лица која ће испројектовати мост да би се у што краћем временском року тај пројекат завршио.

"У Доњој и Горњој Крћини је најтежа ситуација, а штете су претрпјеле и мјесне заједнице Мезграја Гај и Мезграја Косе као и Тутњевац. Одвојићемо знатна материјална средства како би ријешили ове проблеме", рекао је Перић.

Он је посјетио и двије куће породице Томић у Доњој Крћини која броји 17 чланова домаћинства, а којима је водена бујица однијела пут.


За Семберија инфо - Младен Василић