Ристић и Михајловић одржали обећање: Станарима ЗЕВ „Гаврила Принципа 12“ 5.000 КМ за нову фасаду :: Semberija INFO ::

 

Ристић и Михајловић одржали обећање: Станарима ЗЕВ „Гаврила Принципа 12“ 5.000 КМ за нову фасаду


Лидер Републичке странке Српске /РСС/ Славенко Ристић састао се са представницима Управног одбора Заједнице етажних власника /ЗЕВ/ „Гаврила Принципа 12“ ради реализације обећане помоћи у постављању нове фасаде у првој везној згради у овој улици, која је договорена на предизборном скупу.
 
На састанку је речено да ће на рачун ЗЕВ-а у наредној седмици бити прослијеђено 5.000 КМ које су обезбиједили Славенко Ристић из РСС и Марко Михајловић из СНСД, како је и обећано, што ће станарима ове зграде омогућити да, уз раније прикупљена властита средства, започну обнову старе и дотрајале фасаде.
 
- Трудимо се да оно што обећамо и испунимо. Политика треба да буде реална. Сви се баве међународном, високом политиком, а реалне потешкоће и  проблеми грађана на које наилазимо често буду игнорисани. Циљ РСС је рјешавање конкретних, малих ствари, што ће бити полазна тачка за реализацију већих пројеката важних за наше суграђане - рекао је Ристић.
 
Предсједница Управног обора ЗЕВ-а Милка Симић нагласила је да три године покушавају скупити новац, да сада на рачуну имају 31.000 КМ властитих средстава, док им је за комплетан посао потребно око 45.000 КМ.
 
Она је истакла  да ће им помоћ РСС и господина Ристића и Михајловића значити много, те да ће то бити прва донација станарима ове зграде за рјешавање проблема који их мучи низ година, иако су имали бројна обећања.
 
Симићева је навела да су са извођачем договорили радове, те да очекују да они што прије почну. Према њеним ријечима, биће постављена нова фасада са једне стране, као и бочних, те обрађени балкони и постављене клупице на прозорима.
 
Станари су додали да имају разумијевање Комуналне полиције која их не кажњава, јер су у обавези да ријеше проблем опадања фасаде и угрожава безбједности.
 
Она је навела да су се за помоћ обраћали и општини, стамбено-комуналном одјељењу, али да нису успјели ништа.
 
- Фин је гест када се нешто обећа да се и испуни - рекао је један од станара ове зграде који је учествовао на састанку.
 
Подсјетимо, током предизборне кампање у септембру 2022. године, одржан је састанак са станарима ЗЕВ „Гаврила Принципа 12“, након чега је лидер РСС Славенко Ристић обећао да ће помоћи финансијски у постављању нове фасаде. Ристић је одржао обећање, а жељу да обезбиједи половину од 5.000 КМ изразио је Марко Михајловић из СНСД-а, те је и он, заједно са Ристићем, учествовао у донацији.