Изложба Беч Бијељина 19.маја 2023. у 19 сати у Галерији Центра за културу "Семберија" :: Semberija INFO ::

 

Изложба Беч Бијељина 19.маја 2023. у 19 сати у Галерији Центра за културу "Семберија"


Изложба Беч Бијељина је међународни пројекат сарадње који ће бити отворен 19.маја 2023. у 19 сати у Галерији Центра за културу "Семберија" у Бијељини, у трајању до 16. јуна 2023.
 
Иницијатива за овај пројекат произашла је из дијалога Сузане Хофер, Павла Голијанина и Александра Тодоровића. 
 
Циљ овог пројекта је културна сарадња Аустрије и Босне и Херцеговине на пољу савремених умјетничких пракси. Ова иницијатива успоставиће приближавање и презентовање савремених умјетничких токова умјетника града Беча, једног од највибрантнијих и најраскошнијих културних центара у Европи у интеракцији са домаћим ауторима из Бијељине.
 
Изложба ће објединити радове 30 умјетника са изузетно шареноликим, концептуално јаким и изузетно иновативним приступом, те настојати да направи темељ у изградњи међународне сарадње између Бијељине и других већих европских културних центара. Изложба ових размјера позиционираће наш град и галерију као нови културни епицентар у наредном периоду, мјесто на ком може да се види и доживи савремена умјетност.
 
Веома је важно истаћи да ће одређени број радова бити посебно израђен за ову изложбу. Током резиденције породице Тодоровић, који су великодушно понудили радионице за керамику, ситоштампу и ризографију како и у сарадњи са локалним занатлијама умјетници ће бити у прилици да раде на лицу мјеста што изложби даје призвук спонтаности, иницијативе и живог дијалога.


 
ЈУ Центар за културу "Семберија" Бијељина