Ноћ музеја поново у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Ноћ музеја поново у Бијељини


У Музеју Семберије у Бијељини, вечерас се по петнаести пут реализује јединствени културно – умјетнички спектакл, под називом „Ноћ музеја“ који се реализује у више од 3.000 музеја у тридесетак европских земаља.



Момчило Копривица, директор Музеја Семберије у Бијељини истакао је задовољство, што  после три године паузе усљед пандемије вируса корона поново организују јединствени културно – умјетнички спектакл  „Ноћ музеја“ у Музеју Семберије у Бијељини..



Дочекали смо да се поново вратимо у програм европске „Ноћи Музеја“ и вечерас скромно, али интересантно смо организовали. Имамо веома разнолик програм за све узрасте и све генерације“, нагласио је Копривица.



Дејан Ћосић, кустос, ентнолог и антрополог у Музеју Семберије рекао је да ће у вечерашњој „Ноћи музеја“ у Музеју Семберије сви моћи уживати, те да су за свакога припремили по нешто.



Најмлађи посјетиоци  имали су прилику да вечерас од 17 до 18.30 часова похађају Едукативно – ликовну радионицу за дјецу под називом „Поздрав из...“, која се реализује у склопу изложбе о поштанским маркама из колекције Предрага Лопандића.



Том приликом најмлађи, узраста од пет па до 15 година били су упознати са поступком писања и слања разгледница као традиционалног медија. Након тога, у 19.10 часова одржан је концерт ученика Музичке школе „Корнелије Станковић“, а у 20 часова отворена је изложба колекције поштанских марки из колекције Предрага Лопандића под називом  „Маркарница код срећне руке“, те је исто у 20 часова одржан  и паб квиз.



Такође, са  почетком у 20.10 часова  одржан је концерт Етно групе  Факултета уметности Универзитета у Приштини, а након концерта љубитељи позоришта имали су прилику да уживају у позоришној представи „Крај игре“, по тексту Семујела Бекета у извођењу Театра „Дрнч“, ЈУ Економске школе у Бијељини.





Семберија инфо