НАЈАВЉЕНО ОВОГОДИШЊЕ ОБИЉЕЖАВАЊЕ ГОДИШНИЦЕ ТУЗЛАНСКЕ КОЛОНЕ :: Semberija INFO ::

 

НАЈАВЉЕНО ОВОГОДИШЊЕ ОБИЉЕЖАВАЊЕ ГОДИШНИЦЕ ТУЗЛАНСКЕ КОЛОНЕ


Новодом обиљежавања годишњице страдања припадника ЈНА у „Тузланској колони“ у Градској Управи Града Бијељина данас је одржана конференција за новинаре поводом одласка у Тузлу у понедељак, 15. маја 2023. године. Данашњој конференцији присуствовали су Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине, Радан Остојић, предсједник Борачке организације РС, представници Борачке организације Града Бијељина, представници Удружења Тузлака, који заједно са Министарством и Градском управом Града Бијељина организују овај догађај и Славко Новаковић који је настрадао у „Тузланској колони“.

Према програму обиљежавања, аутобуси са грађанима из Бијељине за Тузлу кренуће у 8.00 часова са платоа испред Саборне цркве у Бијељини, рекао је Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине.



-Долазак у Тузлу планиран је за 10.00 часова, када ће се одржати мирна шетња, полагање цвијећа и кратак помен страдалима у „Тузланској колони“. По повратку из Тузле слиједи одржавање парастоса, полагање вијенаца и цвијећа на Градском гробљу у Пучилама у 12.30 часова“, рекао је Остојић и овом приликом позвао  грађане да им се придруже у што већем броју и да заједно са њима обиљеже овај историјски догађај.

Радан Остојић, предсједник Борачке организације РС овом приликом позвао је све грађане да се одазову у што већем броју поводом обиљежавања годишњице „Тузланске колоне“ и да заједно са њима  крену 15. маја у Тузлу.

Семберија инфо