Почео такмичарски дио фестивала „Дани хармонике“ :: Semberija INFO ::

 

Почео такмичарски дио фестивала „Дани хармонике“


У Центру за културу „Семберија“ Бијељина данас је у оквиру 15. по реду Међународног фестивала „Дани хармонике“ почео  такмичарски дио програма. 

Славиша Перић, директор Музичке школе „Корнелије Станковић“ и организатор фестивала, казао је за портал „Семберија инфо“ да ће у оквиру такмичарског дијела програма бити одржане и квалификације за избор кандидата за Свјетски куп који ће се одржати у Бијељини и Угљевику у септембру ове године.

-Данас у оквиру такмичарског дијела програма учествује студентска категорија. У данашњој категорији имамо 12 такмичара и то су студенти из неколико Музичких академија из Републике Српске, БиХ, Србије, Црне Горе, Словачке и Бугарске. На овогодишњем такмичењу „Дани хармонике“ окупљено је 150 солиста из укупно 20 земаља“, рекао је Перић.



Свечано отварање, 15. по реду Међународног фестивала „Дани хармонике“, биће одржано вечерас, 28. априла у Угљевику. На свечаном отварању у Центру за културу „Филип Вишњић“ вечерас у 20 часова наступиће Лауреати претходних фестивала, Јуриј Шишкин, Артјом Нижник, Раду Ратои и Алексеј Мурза.