“Заједно за Петра” - РиТЕ Угљевик подржао хуманитарни базар за помоћ Петру Танацковићу :: Semberija INFO ::

 

“Заједно за Петра” - РиТЕ Угљевик подржао хуманитарни базар за помоћ Петру Танацковићу


На Градском тргу у Угљевику данас се одржава Хуманитарни базар за прикупљање средстава неопходних за лијечење 33годишњег Петра Танацковића из Угљевика, којем је потребна помоћ за трансплатацију бубрега у Турској.



Базар је одржан у организацији жена са подручја општине Угљевик, а акцију прикупљања помоћи подржао је и Актив жена Синдиката РиТЕ, који се значајном донацијом прикључио и другим цјелинама РиТЕ Угљевик, Руднику, Управи и радницима, који су већ уплатили новац за Петра.



"Све организационе јединице РиТе Угљевик учествовале су у прикупљању помоћи за нашег Петра Танацковића. Петров отац је наш радник, па смо имали посебан мотив да подржимо овог момка, али постоји континуитет када је подршка хуманитарним акцијама у питању, и он ће сигурно бити настављен и у будућности. Трудимо се да се подржимо сваку сличну акцију, а РиТЕ Угљевик, као друштвено одговорно предузеће, увијек је било ослонац становницима овог краја", рекла је предсјеница Актива жена Синдиката РиТЕ Угљевик Брижита Ивковић.

Она је позвала све суграђане да се у што већем броју одазову акцији како би средства што прије била прикупљена.



"Заједничким напором и солидарношћу можемо постићи много. Позивамо све суграђане да подрже ову хуманитарну акцију и да помогнемо Петру да што прије оздрави и настави да живи живот какав заслужује”, истакла је Ивковићева.



Данашњи базар је посјетило и руководство РиТе Угљевик, генерални директор Дико Цвјетиновић и извршни директори Драгиша Видаковић и Милутин Тасовац, као и други чланови Управе, који су дали свој лични допринос да ова акција оствари свој циљ.



Базар је посјетио и Петар Танацковић, чије ће трошкове лијечења у једном дијелу покрити Фонд здравствене заштите Републике Српске, док за други дио мора обезбиједити средства.



"Хвала свима који су подржали ову хуманитарну акцију која ће допринијети мом оздрављењу. Бубрег ће ми донирати отац, али неопходно је прикупити остатак средстава за операцију”, рекао је Петар.