БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: БЕЗ ЛИСТИ ЧЕКАЊА КОД КАРДИОЛОГА :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА “СВЕТИ ВРАЧЕВИ”: БЕЗ ЛИСТИ ЧЕКАЊА КОД КАРДИОЛОГА


Кардиолози бијељинске болнице добровољно су донијели одлуку да током ове седмице, без финансијске надокнаде, раде дупле смјене како би прегледали све пацијенте са кардиолошких листи чекања.

У овом хуманом гесту протеклих дана учествовало је свих седам кардиолога бијељинске болнице и од данас више нема пацијената на листи чекања, речено је на данашњој конференцији за медије.

Око 500 пацијената се мјесечно прегледа у кардиолошким амбулантама бијељинске болнице, речено је на прес конференцији.

​-По угледу на наше колеге из нишке болнице одлучили смо да учинимо хумано дјело и заједно са нашим менаџментом донијели одлуку да ванредно прегледамо све пацијенте који су били на листама чекања.

Ово је најмање што смо могли да учинимо за наше суграђане и поновићемо то сваки пут када листе чекања буду дуже од мјесец дана“, рекао је др Александар Јањичић, начелник Одјељења за интернистичке гране.

Проф .др Златко Максимовић, директор Болнице „Свети врачеви” је рекао да је поносан на кардиологе и похвалио овај хумани чин оцјенивши га друштвено одговорни.

-Поносан сам на наше кардиологе који су донијели одлуку да раде дупле смјене претходних дана како у нашој болници не би било листи чекања. У овој активности, без финансијске надокнаде, учествовали су сви кардиолози, што показује наше јединство у намјери да унапређујемо нашу кардиологију за добробит свих наших грађана и ми ћемо знати то да цијенимо.

То свакако обавезује и нас из менаџмента да и даље набављамо најсавремнију опрему и континуирано улажемо у знање“, рекао је Максимовић.

Он је навео да ангио сала већ годину дана ради дупле смјене што је био разлог да менажмент са кардиолозима покрене поступак набавке опреме за још једну ангио салу, што ће бити реализовано, како је истакао, у наредним мјесецима.