ОДЈЕЉЕЊЕ КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА: НАДЛЕЖНЕ СЛУЖБЕ ПОЈАЧАЛЕ КОНТРОЛЕ ЧИШЋЕЊА АМБРОЗИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ОДЈЕЉЕЊЕ КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА: НАДЛЕЖНЕ СЛУЖБЕ ПОЈАЧАЛЕ КОНТРОЛЕ ЧИШЋЕЊА АМБРОЗИЈЕ


Са циљем сузбијања амброзије, чије је цвјетање у пуном јеку, Комунална полиција и Одјељење за инспекцијске послове Града Бијељина апелују на грађане и правне субјекте да одржавају дворишта и пријаве запуштене парцеле на којима има амброзије.
 
Грађани, који пате од алергије, у овом периоду осјећају појачане симптоме, јер амброзија има агресиван и опасан полен, а може да изазове различите тегобе дисајних органа, астматичне нападе...
 
По налогу Комуналне полиције, на више локација у граду извршено је чишћење терена од амброзије. Након дојаве грађана из Мјесне заједнице Лединци, насеље Бандеруше, да је терен око спортског игралишта зарастао у амброзију, а у питању је велика површина од преко 10 дунума у општинском  власништву, Комунална полиција издала је налог и сав терен је брзо очишћен и покошен, а са циљем сузбијања амброзије и корова.
 
Грађани највеће бијељинске Мјесне заједнице Лединци, која броји око 18.000 становника, који су упутили молбу Градској управи Бијељине – Одјељењу за стамбено-комуналне послове да се спорни терен очисти, презадовољни су брзом реакцијом надлежних служби, нарочито Комуналне полиције. И на више других локација у граду очишћене су запуштене парцеле на којима је било и амброзије, међу којима и у Улици Светозара Ћоровића. Како нам је потврђено у Комуналној полицији, у овој улици, власници четири парцеле из Федерације БиХ брзо су очистили дворишта, али су и даље спорне три парцеле, јер су власници у иностранству, између осталог у Америци.

 

-У посљедњих мјесец дана издали смо 15 прекршајних налога“, прецизирао је за портал Семберија инфо Ратомир Драганић, начелник Одјељења Комуналне полиције Града Бијељина.
 
Према његовим ријечима, казне за правна лица су од 3.000 до 6.000 КМ, за одговорно лице правног субјекта од 550 до 850 КМ, за предузетнике од 700 до 1.000 КМ,а за физичка лица од 500 до 800 КМ. Драганић је рекао да је, захваљујући сарадњи Комуналне полиције и „Житопромета“, очишћен терен код Ванековог млина.
 
-У питању је парцела од 12 дунума, која је очишћена за пар дана’’, истакао је Драганић.
Он је напоменуо да Одјељење Комуналне полиција води рачуна о јавним површинама, а Одјељење за инспекцијске послове о грађевинском земљишту, њивама, шумама, коритима ријека...  Сви грађани могу да се обрате надлежним по питању парцела које су обрасле амброзијом, а хитна реакција ће сасвим сигурно да уроди плодом

Семберија инфо