ГИМНАЗИЈЕ ФИЛИП ВИШЊИЋ: НА ПРАГУ ВЕЛИКОГ ЈУБИЛЕЈА :: Semberija INFO ::

 

ГИМНАЗИЈЕ ФИЛИП ВИШЊИЋ: НА ПРАГУ ВЕЛИКОГ ЈУБИЛЕЈА


Велики јубилеј – 100 година од оснивања и постојања Гимназије „Филип Вишњић“ са неколико значајних манифестација биће обиљежен и у септембру, када отпочне нова школска година, изјавио је на конференцији за штампу у бијељинској Гимназији директор ове школе Владимир Шавија.

“Од јануара ове године и од Светосавске академије, све до данас, имали смо пуно активности И занимљивих садржаја који су били посвећени овом јубилеју. Носиоци тих активности углавном су били наши ученици и професори. Ми ћемо 12. септембра и званично обиљежити велики јубилеј – 100 година постојања Гимназије. Прво ћемо седмог септембра, са почетком у 17,30 сати,  организовати шетњу гимназијалаца од Саборне цркве,  у центру града, Рачанском улицом до Гимназије.  Симболично ћемо направити 1.919 корака. Слична манифестација реализована је и приликом обиљежавања јубилеја “Пола вијека Гимназије”. Сада ћемо поновити ту манифестацију и назвали смо је “У шетњу са гимназијалцима”.  Након шетње, предвиђен је обилазак школе за бивше и садашње гимназијалце, родитеље и пријатеље школе, као и рок - концерт  групе “Штрајк”. Централна манифестација предвиђена је за 12. септембар, када ће бити отворена изложба у Музеју Семберије поводом 100 година Гимназије, након чега ће у Центру за културу “Семберија”  бити уприличена и Свечана академија. Вјерујем да ће сала Центра за културу бити испуњена до посљедњег мјеста. Подсјетићемо се на неке историјске детаље и на све оно што је Гимназија значила у протеклих стотину година за грађане Бијељине и Семберије. Упућена нам је и понуда “Пошта Српске” да се одштампа поштанска маркица са логом Гимназије. Промоција поштанске маркице и пуштање у промет заказани су за 19. септембар у згради Гимназије “Филип Вишњић”.

Бијељинску Гимназију тренутно похађа 840 ученика. Ова школа у протеклом вијеку била је прави расадник талентованих и вриједних ученика који су након академских студија у великим универзитетским центрима у региону постигли запажене резултате у свим областима друштвеног, економског,културног и спортског живота И дјеловања.
 
Семберија инфо