СРАМНО ЈЕ КАКО СЕ ПОНАШАЈУ НАДЛЕЖНИ :: Semberija INFO ::

 

СРАМНО ЈЕ КАКО СЕ ПОНАШАЈУ НАДЛЕЖНИ


Породице несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице данас су, поводом Међународног дана несталих, изразили огорчење што ни након 24 године не знају шта је са њиховим најмилијим који су нестали у минулом рату. Истим поводом, у храму Цара Лазара у Касарни „Војвода Степа Степановић“, служен је парастос несталим борцима и цивилима Семберије и Мајевице.

-И даље трагамо за 57 несталих бораца и цивила са подручја Семберије и  Мајевице. Несхватљиво је да њихова судбина није позната 24 године. Да ли треба да чекамо још 100 година, да би сазнали истину?!.. Надлежни ништа не предузимају. Све се свело на обећања из године у годину'', изјавила је за Смиља Митровић, предсједница Удружења несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице.


Митровићева је изразила незадовољство радом правосудних институција. „Незадовољна сам радом надлежног Тужилаштава БиХ и судија у Суду БиХ. Породице несталих цивила и бораца огорчене су што одговорни за злочине над Србима нису приведени пред лице правде и осуђени  за ратне злочине, за разлику од других процеса за ратне злочине над лицима несрпске националности “, истакла је Митровићева.

Удружење тражи од Владе РС да се више укључи у процес тражења несталих цивила и бораца и да се све институције које се баве процесом тражења несталих више ангажују како би пронашли све нестале.

 „Неопходно је да Влада РС тражи контролу институција које се баве тражењем несталих. Не требају нама обећања без конкретних резултата'', огорчена је Митровићева.

Семберија инфо