НОВЕ КУЋЕ ЗА ПОПЛАВЉЕНЕ: Радост за пет породица у новим домовима :: Semberija INFO ::

 

НОВЕ КУЋЕ ЗА ПОПЛАВЉЕНЕ: Радост за пет породица у новим домовима


Градоначелник Мићо Мићић и представници УНДП-а уручили су кључеве од новоизграђених кућа за пет породица чија су домаћинства уништена током стравичних поплава 2014. године у Семберији. 

Кључеви су уручени породицама Зорана Милановића, Станоја Вујића и Јове Тешића из Попова,  Милета Томашевића из Балатуна и Милана Лакића из Остојићева. Нове куће изграђене су за трајно стамбено збрињавање, а у оквиру Програма за опоравак од поплава који финансира Европска унија, те заједно реализују Град Бијељина и УНДП БиХ.

„Задовољни смо јер смо заједно са УНДП-ом успјели да изградимо пет кућа за исто толико породица чији су домови уништени током поплава, истакао је градоначелник Мићић. Према његовим ријечима, за ове намјене Град Бијељина обезбиједио је 440 хиљада КМ, док је остатак обезбиједила Европска унија. Изградња кућа коштала је укупно 1,7 милиона КМ.

Градоначелник Мићић, заједно са представницима УНДП-а, након уручења кључева посјетили су породицу Зорана Милановића која је добила нову кућу у Поповима. На подручју Бијељине, у оквиру овог Пројекта,  биће изграђене укупно 44 нове куће за породице чија су домаћинства уништена током поплава.

Семберија ИНФО/З. Кусмук