Конференција градоначелника Миће Мићића: Појачане активности на уништавању амброзије :: Semberija INFO ::

 

Конференција градоначелника Миће Мићића: Појачане активности на уништавању амброзије


Градоначелник Мићо Мићић на коференцији за новинаре, нагласио је да су на снази појачане активности на уништавању амброзије на подручју Семберије и да су ангажоване све надлежне службе и комунална предузећа.

Мићић је додао да поред ангажовања служби, очекује да ће се и привредна и физичка лица ангажовати и да ће на приватним парцелама и двориштима приступити истом задатку, а као што је више пута истакнуто, скупштинском одлуком су предвиђене новчане казне у износу од 150 до 2.000 КМ за лица која не предузимају мјере на сузбијању и уништавању амброзије. На конференцији је појашњен и разлог због најаве о кредитном задужењу за капиталне пројекте у износу од шест милиона конвертибилних марака.

-Измјештање радионица Техничке школе нам је веома битан јер је потребно објединити и модернизовати простор који је неопходан нашим ученицима, а због растерећења саобраћаја у граду, неопходно је извршити измјештање аутобуске станице. Такође, Соколски дом који је под заштитом Комисије за очување споменика културе, потребно је уредити и опремити како би га користили за потребе позоришта, те потребе Хора “Србадија” и за друге културне садржаје, појаснио је Мићић и додао да би се од кредитних средства реализовали и други инфраструктни пројекти, као што је реконструкција Улице Стефана Дечанског.

​Према Мићићевој најави, за око два мјесеца би у Бијељину требао да стигне гас, а кориштење гаса за гријање, чим се стекну услови и испоштују процедуре, допринијеће заштити животне средине, јер ће бити мање загађења у зимском периоду.

Семберија ИНФО/О. Стјепановић